به گزارش بورس نیوز ، تورج معراجی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا، با اشاره به عملکرد این شرکت از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار کرد: کرومیت و منگنز از محصولات اصلی شرکت است. در بخش کرومیت، شرکت حدود ۹ هزار تن تولید کرد که معادل ۷۸ درصد از هدفگذاری اولیه شرکت است. از نظر ارزش ریالی نیز، فروش کرومیت به ۹۲ میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد قابل توجه ۷۰ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: تاکنون توانستیم ۹۲۰ تن منگنز تولید کردیم که ارزش ریالی آن ۱۴ میلیارد تومان بوده که تولید حدود ۷۷ درصد از هدفگذاری بودجه را محقق کرده است.
معراجی درباره تاسیس کارخانه فروکروم به عنوان طرح توسعه شرکت نام بود و ادامه داد: هدف "کرومیت" از تاسیس کارخانه فرآوری کروم، ایجاد ارزش افزوده از طریق تبدیل کروم خام به محصول با ارزش افزوده بالاتر (فروکروم) بوده است. قبلا کروم استخراج شده به صورت خام عرضه یا صادر میشد. با راهاندازی کارخانه فرآوری در شرکت زیرمجموعه (بنا ماشین)، این امکان فراهم شده تا کروم استخراج شده به محصول نهایی یعنی فروکروم تبدیل شود.
وی گفت: تمامی مراحل ساخت و نصب تجهیزات کارخانه فرآوری به پایان رسیده و تستهای سرد نیز با موفقیت انجام شده است. پیشبینی میشود که این کارخانه در ماه آذر به طور رسمی افتتاح گردد. با راهاندازی این کارخانه، کرومیت تولید شده در شرکت مادر به صورت محصول با ارزش افزوده به بازار عرضه خواهد شد.
معراجی گفت: فروکروم تولید شده در این کارخانه عمدتا در صنایع فولادسازی کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین، امکان صادرات این محصول به سایر کشورها نیز وجود دارد. ظرفیت اسمی این کارخانه ۱۲ هزار تن و ظرفیت عملی آن ۱۰۵۰۰ تن برآورد شده است.
مدیرعامل "کرومیت" بیان کرد: کرومیت استخراج شده از معادن در کارخانه فرآوری شده و بخشی از نیاز کارخانه نیز از طریق خرید تامین میشود. همچنین، با اضافه کردن چند دستگاه حفاری افزایش ظرفیت تولید در سال آینده را در دستور کار داریم.
اخذ دو مجوز تاسیس تولید فرومنگنز و فروسیلیکو
وی با اشاره به مجوزهای اخذشده شرکت توضیح داد: طبق اطلاع رسانی در کدال شرکت توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا دو مجوز تاسیس جدید برای تولید فرومنگنز، فروسیلیکو منگنز و فروکروم کم کربن را دریافت کرده که این طرحهای توسعهای در شرکت صنعت پیگیری خواهد شد. دلیل اصلی این تصمیم آن است که پس از تولید فروکروم پرکربن، میتوان با انجام فرآیندهایی بر روی فروکروم پرکربن و اضافات سیلیسی، آن را به فروکروم کم کربن تبدیل کرد. این در حالی است که نیاز کشور به فروکروم کم کربن بسیار بالا بوده و تولید داخلی آن در مقیاس کوچک و کارگاهی انجام میشود. با اجرای این طرح، زنجیره تولید فروکروم در کشور تکمیل خواهد شد. از سوی دیگر، با توجه به ذخایر غنی منگنز در سایر پروانههای معدنی شرکت، همانطور که مستحضرید، در دو سال گذشته موفق شدیم یکی از پروانههای کرومیت را به پروانه دوگانه کرومیت و منگنز تبدیل کنیم.
مدیرعامل "کرومیت" افزود: پتانسیل مشابهی در ۵ پروانه بهرهبرداری دیگر شرکت وجود دارد. مراحل اولیه اکتشاف در این معادن انجام شده و هماکنون در حال انجام عملیات حفاری هستیم. با تکمیل این عملیات، انتظار داریم به ترتیب گواهی کشف، پروانه اکتشاف و در نهایت پروانه بهرهبرداری این معادن را دریافت کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به ذخایر منگنز شناسایی شده، امکان احداث کارخانه تولید فرومنگنز یا فروسیلیکون در آیندهای نزدیک وجود دارد. این پروژهها در راستای توسعه فعالیتهای شرکت و افزایش تولید تعریف شدهاند و مراحل اولیه مطالعات و برنامهریزی آنها آغاز شده است.
معراجی خاطرنشان کرد: با توجه به طراحی خاص کوره، این امکان فراهم شده که همزمان دو محصول فروسیلیکومنگنز و فرومنگنز تولید شود. با استفاده از مواد اولیه با درصد سیلیس پایینتر، فرومنگنز با عیار بالاتر تولید شده و با استفاده از مواد اولیه با درصد سیلیس بالاتر، فروسیلیکومنگنز تولید خواهد شد.
معراجی در این باره که طرح در واقع چشمانداز آینده شرکت است و در حال حاضر، جواز تاسیس کارخانه دریافت شده گفت: مراحل اولیه اجرای پروژه، از جمله انتخاب زمین و مذاکرات با شرکت شهرکهای صنعتی، در حال انجام است. پیشبینی میشود این کارخانه در مجاورت کارخانه فعلی احداث شود. علاوه بر تمرکز بر کروم، شرکت بر روی اکتشاف و استخراج سایر عناصر معدنی، به ویژه منگنز، نیز سرمایهگذاری میکند. تیم اکتشاف و فنی شرکت به طور مستمر در حال انجام مطالعات و اکتشافات جدید در معادن هستند.
وی درخصوص تولید فرآوردههای آلیاژی مانند فروکروم گفت: تولید فرآورده های آلیاژی مانند فروکروم نیازمند مواد اولیه مانند کرومیت، کک و برق است. اگر هزینههای مرتبط با این مواد اولیه و نیروی انسانی را با ارزش افزوده نهایی محصول (فروکروم) مقایسه کنیم، متوجه سودآوری قابل توجه این فرآیند خواهیم شد.
از انجایی که ۶۰ درصد سهام شرکت تولیدکننده فروکروم متعلق به شرکت کاوندگان بناست، بخش عمدهای از سود حاصل از فروش این محصول به شرکت مادر منتقل خواهد شد که این امر، نشاندهنده اهمیت استراتژیک این سرمایهگذاری برای شرکت کاوندگان بنا خواهد بود.
معراجی درباره شایعه فروش سهام کرومیت توسط سهامدار عمده گفت: این شایعه را تکذیت می کنم. به عبارت دیگر وقتی این حجم از سرمایهگذاری انجام می شود، قطعا به دنبال ایجاد یک کسبوکار پایدار و موفق هستیم. این سرمایهگذاری نشان از تعهد و باور ما به آینده این پروژه است. علاوه بر اینکه طرحها و پروژهها، برای رشد و توسعه شرکت دارای اهمیت بوده بلکه به ایجاد ارزش افزوده برای سهامداران، اشتغال، افزایش تولید کمک خواهد کرد.
وی در خصوص سیاست سهامدار عمده شرکت در خصوص استراتژیهای سهم گفت: سیاست اصلی سهامدار عمده شرکت، توسعه و گسترش فعالیتها است. در حال حاضر، کارخانه اول در مراحل پایانی بهرهبرداری قرار دارد و همزمان برنامهریزی برای اجرای پروژههای دوم و سوم آغاز شده است.
مدیرعامل "کرومیت" با اشاره به طرح ها و پروژه های آینده گفت: در این باره اقداماتی نظیر خرید زمین برای پروژههای آتی نیز در دستور کار قرار دارد. سرمایههای تزریق شده به شرکت، صرف توسعه و اجرای پروژههای جدید میشود.
براساس این گزارش، شرکت توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا (سهامی عام) با دارا بودن ۱۳ پروانه بهره برداری کرومیت در کمربند پتانسیل دار زون افیولیتی سبزوار با وسعت بالغ بر ۲۵۰ کیلومتر مربع یکی از تولید کنندگان اصلی کانسنگ کرومیت در این کمربند و ایران بشمار میآید. تلاش مدیران و پرسنل آن به منظور ارتقاء منافع سهامداران، ایجاد ارزش افزوده و کمک به افزایش رفاه اجتماعی مناطق محروم کشور، فعالیت میکند.
این شرکت با بهره گیری از عملیات اکتشاف به روز دنیا و بهره برداری اصولی توانسته واحد نمونه روباز معدنی استان در سال ۱۴۰۰ گردد و همچنین با بکارگیری روشهای نوین اکتشاف و کشف ذخیره قابل توجه منگنز در یکی از محدودههای معدنی خود، مکتشف نمونه سال در استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ شده است و همچنین سرمایه گذاری در حوزه معادن و صنایع بالا دستی و پایین دستی جهت تولید و فروش پایدار جزء اولویتهای اصلی این مجموعه میباشد. این شرکت کی از پیشگامان بخش خصوصی با هدف افزایش تولید محصول و کاهش هزینه از طریق توسعه تجهیزات، توانمندیهای فنی و پرورش نیروهای متخصص در حال فعالیت است.
پایان مطلب
برچسب ها : توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا کرومیت تورج معراجی مدیرعامل فروکروم