به گزارش آوای آگاه، نشست خبری اصحاب رسانه با مدیرعامل شرکت بورس تهران برگزار شد و مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
گودرزی، مدیرعامل شرکت بورس تهران گفت:
ما روی دو حوزه تامین مالی و دیجیتال کردن بورس تهران و طراحی سامانه ها در راستای اساسنامه شرکت بورس متمرکز شدیم.
امیدواریم سال آینده با یک اصلاح برند و حضور قوی در حوزه تامین مالی، قدمی کوچک برای کشور برداریم.
در خصوص کاهش عرضه های اولیه گفته شد، رویکرد ما این است که شرکت های با سایز بزرگ وارد بورس کنیم. ما به شرکت های متوسط هم اجازه ورود به بورس دادیم.
هلدینگ شستان تا پایان سال وارد بازار سرمایه می شود. طبق محاسبات ما ذوب آهن بیستون هم وارد بورس خواهد شد و چند شرکت دیگر که ارزش آنها ۱۰ هزار میلیارد تومان IPO خواهد بود.
در دستورالعمل جدید مسیر و شرایطی که شرکت ها میتوانند پذیرش شوند اشاره شده است. در حال حاضر حداقل سرمایه برای ورود به بورس ۱۲۰میلیارد تومان است. ما یک تابلوی جدید را در بازار دوم ایجاد کردیم که به اصلی و فرعی تفکیک شده است که شرکت های مشمول ۱۴۱ در این بازار وارد می شوند.
ما تصمیم گرفتیم که یک بازار جدید راه اندازی کنیم و آن هم بازار سرمایه گذاران حرفه ای است. این بازار هدف آن کمک به پروژه هایی که FS جذابی دارند، می باشد و اولین تامین مالی هم انجام شده است.
صندوق پوشش ریسک در انتطار مجوز سازمان بورس است.هدف اساسی این صندوق این است که علاقمندانی که میخواهند از بازار مشتقه استفاده کنند بتوانند از طریق مدیران متخصص این حوزه وارد شوند. امیدواریم با مساعدت سازمان بورس مجوز این صندوق به نهادمالی متقاضی داده شود.
ما ۲۲تالار منطقه ای داریم. بزرگترین دارایی ما همین ساختمان سعادت آباد است. ما علاقمند هستیم دارایی های ما واقعی شود اما مشکلی که تحدید ارزیابی وجود دارد باید مشکل پایان کار این ساختمان فعلی را اخذ کنیم. ما اخیرا زمینی را خریداری کردیم برای ساخت پارکینگ، شهرداری هم قول داده که کار نقل و انتقال سند آن زمین انجام شد، پایان کار این ساختمان را هم بدهد.
در حال حاضر پروژه دیتا سنتر برای صدا و سیما و یک شرکت حوزه آهن اسفنجی قرار است تامین مالی شوند که فعلا در هیئت پذیرش سرکت بورس است.
سه مجموعه برای تامین مالی سهامی عام پروژه از ما درخواست کردند و هر پروژه ای که ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد می تواند تامین مالی کند، جهت دفاع از حقوق سهامداران باید طرح های توسعه ای توجیه پذیر داشته باشند تا بتوانند از این مسیر تامین مالی کنند.ولی به طور کل درخواست های تامین مالی عام پروژه زیاد است اما باید شرایط لازم برای این تامین مالی را پروژه ها داشته باشند.
لذا تمایلی نداریم برای پروژه های نیروگاهی عجله کنیم و در انتظار یک پروژه خوب و مناسب برای تامین مالی هستیم.
از دو سال بعد، تالارهای منطقه ای دیگر به شکل فعلی فعالیت نخواهند کرد و باید به مراکز مالی تبدیل شوند.
از حجم معاملات قراردادهای آتی راضی نیستیم.خواسته شده تعداد نمادها تا پایان سال افزایش یابد.
در سفرهای استانی دنبال پذیرش فقط شرکت های بزرگ نیستیم، شناسایی کلیه شرکت هایی که بازار خوب برای فروش دارند اما گرفتار تامین مالی هستند را به بورس بیاوریم.
قرار است فروش استقراضی را در سال آینده شروع کنیم تا این ابزار برای فعالین بازار در دسترس قرار بگیرد.
ما در بورس تهران در خصوص ابزارها مانند قرارداد آتی نتیجه دلخواه را نگرفتیم.
در خصوص برنامهای برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان گفته شد متاسفانه بورس تهران درگیر شرکتهای کامیونیتی بیس هستند. به همین دلیل دچار نوسانهای مختلفی هستیم.
شرکتهای دانشبنیان به دلیلی که با نوسانهای خارجی و بینالمللی ندارند، میتوانند تامین مالی خوبی داشته باشتند.
گفتوگوهایی با سازمان بورس در حال انجام است تا شاهد ورود شرکتهای دانشبنیان به تابلوی بورس باشیم.
نزدیک ۱۰ شرکت درخواست پذیرش در بازار سرمایه را دادهاند.
براساس استانداردهای موجود، شرکتهایی که درخواست پذیرش دادهاند، مجوز خواهند گرفت و مانند سایر شرکتها معامله خواهند شد.