بورس۲۴ :در تیر ماه ۱۴۰۳ سرمایه اسمی خود را به میزان ۵ هزار میلیارد تومان افزایش داد؛ از ۲.۵ به ۷ همت. این روز ها در بازار سرمایه بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده و از این حیث، در جایگاه سوم صنعت ایستاده است.
در مرداد ۱۴۰۳ از محل فروش بیش از ۱.۰۶ میلیون تن محصول، بالغ بر ۴.۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و توانسته ارزش تجمیعی درآمدهای ۸ ماهه خود را به حوالی ۳۲.۵ هزار میلیارد تومان برساند.
رقم درآمدهای تجمیعی بیزینس در اسکیل ۸ ماهه منتهی به مرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲۵.۲ همت بوده و این یعنی در قیاس با دوره مشابه شاهد رشد سنگین ۷.۱ هزار میلیاردی رقم درآمدی هستیم.
در دوره ۸ ماهه منتهی به مرداد ۱۴۰۳ تناژ فروش بیزینس در سطح ۸.۸ میلیون تن گزارش شده، حال آنکه این عدد در دوره مشابه برابر با ۷.۵۹ میلیون تن بوده و این یعنی در این مدت، مقدار عرضه محصولات در بازار های هدف به میزان ۱.۲۵ میلیون تن بیشتر شده است؛ رویدادی که مبین حضور فعالتر و افزایش سهم بازار محصولات شرکت در بازار است.
ترکیب درآمدی بیزینس در این مدت ۸ ماهه به صورت ۹۱٪ داخلی و ۹٪ صادراتی بوده است. در سبد درآمدی داخلی، محصول گندله حرف اول را می زند؛ چرا که تقریبا ۶۲٪ از درآمد داخلی معادل ۱۸.۱ هزار میلیارد تومان از محل فروش گندله عاید شرکت شده است.
در این مدت ۸ ماهه منتهی به مرداد ۱۴۰۳ میانگین موزون نرخ معاملاتی هر تن گندله در بازار داخل تقریبا ۵.۲۸ میلیون تومان گزارش شده و این در حالیست که این نرخ برای دوره مشابه برابر با ۴.۳ میلیون تومان بوده است؛ بنابراین شاهد رشد ۲۵٪ نرخ فروش محصول استراتژیک بیزینس هستیم.
البته در مرداد ۱۴۰۳ هر تن گندله در بورس کالا به نرخ ۵.۵ میلیون تومان معامله شده که در قیاس با نرخ مرداد ۱۴۰۲ یعنی ۴.۴ میلیون تومان، از رشد ۲۵٪ حکایت دارد.
خبر خوب برای سهامداران بیزینس آن است که در بودجه عملیاتی دوره ۶ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ نرخ فروش هر تن گندله در سطح ۵.۲۵ میلیون تومان برآورد شده و در مرداد ۱۴۰۳ این نرخ در بازار به ۵.۵ میلیون تومان رسیده و این یعنی انحراف مثبت نرخ فروش این محصول که در صورت تداوم، تعدیل مثبت قابل توجهی برای بودجه رقم خواهد زد.
در ضمن در ۶ ماهه نخست دوره جاری، حاشیه سود ناخالص این محصول استراتژیک در سطح ۴۴٪ محاسبه شده است (فروش در بورس کالا). فروش صادراتی این محصول حاشیه سودی برابر با ۴۲٪ به همراه داشته است.
در این بودجه، برای دوره ۶ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ رقم درآمدی ۲۱.۳ همت را تارگت کرده است. در صورت تحقق این بودجه، با فرض درآمد ۲۵.۴ همتی ۶ ماهه نخست دوره مالی، ارزش درآمدهای سالانه بیزینس به حوالی ۴۶ الی ۴۷ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
رقم درآمدی دوره قبل برابر با ۳۷.۷ همت بوده و این یعنی در صورت تحقق این بودجه، ارزش درآمدهای سالانه نسبت به دوره قبلی، تقریبا ۹ الی ۱۰ همت بیشتر خواهد شد.
به نظر می رسد که پوشش این بودجه برای «کگهر» کار دشواری نباشد، چرا که در ۶ ماهه نخست بیش از ۷.۰۵ میلیون تن محصول فروخته و در این بودجه نیز تناژ فروشی معادل ۵.۷ میلیون تن را برآورد کرده است؛ بنابراین شرکت پتانسیل بالایی در پوشش این بودجه دارد.