بورس۲۴
1403/06/20
08:38
راز پیشرفت «پترول»، سرمایه گذاری مجدد سودهای حاصله!

بورس ۲۴: سال مالی این هلدینگ سرمایه گذاری فعال در بخش پتروشیمی، منتهی به اردیبشهت ماه است و اخیرا صورت های مالی دوره ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۳ را روانه کدال کرده است. در دوره ۱۴۰۳ بیش از ۵.۵ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی شناسایی کرده، ۱.۱۴ همت از محل سود سهام دریافتی و ۴.۳۸ همت از محل فروش سرمایه گذاری ها!

بورس۲۴ : سال مالی این هلدینگ سرمایه گذاری فعال در بخش پتروشیمی، منتهی به اردیبشهت ماه است و اخیرا صورت های مالی دوره ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۳ را روانه کدال کرده است.


در دوره ۱۴۰۳ بیش از ۵.۵ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی شناسایی کرده، ۱.۱۴ همت از محل سود سهام دریافتی و ۴.۳۸ همت از محل فروش سرمایه گذاری ها!شاید پیش خود بگویید که خب! درآمد ناشی از فروش سرمایه گذاری ها که قابل تکرار نیست! و در دوره های بعد همچین ارقامی در صورت های مالی نخواهیم دید!!


در پاسخ به این سوال باید گفت که تکرار پذیری این درآمد به سیاست تیم مدیریتی بستگی دارد. خب مسلما وقتی در یک شرکتی سود حاصل از فروش سرمایه گذاری ها بین سهامداران تقسیم می شود و یا صرف پرداخت بدهی ها و هزینه های بیزینس می شود، بله! این درآمد تکرار پذیر نیست.


اما تیم مدیریتی «پترول» مسیر متفاوتی را انتخاب کرده و عنوان کرده که سود ناشی از فروش بخشی از مالکیت خود در پتروشیمی صدف خلیج فارس را در واحد های آروماتیک و پتروشیمی آریاساسول سرمایه گذاری کرده!


خب! وقتی که این منابع به درستی سرمایه گذاری شود، احتمال تکرار این جریان درآمدی و سودآوری نیز بسیار بالاست.


در ضمن، در سنوات اخیر، تیم مدیریتی «پترول» سیاست تقسیم سود حداقلی را در پیش گرفته بود و این یعنی سرمایه گذاری مجدد سود های حاصله برای شرکت بسیار حائز اهمیت است و عملا، راز موفقیت و تامین مالی طرح های سنگین در شرکت های زیرمجموعه نیز همین سرمایه گذاری مجدد سود است!


بخش اعظم رقم سود خالص دوره ۱۴۰۳ به دو حساب سود انباشته و سایر اندوخته ها منتقل شده است. پوینت مثبت ترازنامه شرکت آن است که مجموع این دو حساب تقریبا ۹.۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار بیزینس قرار می دهد.


بنابراین با وجود این منبع داخلی ۹.۵ همتی، نگرانی از بابت تامین منابع مورد نیاز سرمایه گذاری های جدید و یا شرکت در افزایش سرمایه شرکت های زیرمجموعه برای سهامداران وجود ندارد.


در انتهای اردیبهشت ۱۴۰۳ سرفصل وجوه نقد عملیاتی نشان دهنده رقم مثبت ۱.۰۸ هزار میلیارد تومان است. این عدد در دوره مشابه برابر با ۳۴۴ میلیارد تومان بوده و این جامپ سنگین نقدینگی مبین تقویت پتانسیل های عملیاتی و سرمایه گذاری های این غول پتروشیمی است.


اصلی ترین طرح های توسعه شرکت های زیرمجموعه به شرح زیر ارائه شده است:


یب

سه طرح انحصاری و اساسی تولید:


- محصول ESBR در صنایع شیمیایی نگین سنقر،


- تولید پلی پروپیلن در پتروشیمی ارغوان گستر ایلام و


- پروژه اول پتروشیمی ارومیه (تولید نیتروژن گوگردی و پلی آلومینیوم کلراید) در شهریور ۱۴۰۳ آماده بهره برداری هستند!


این پروژه ها برای نخستین بار در ایران استارت خورده اند و محصولات آنها نیز در بازار انحصاری است. محصول انحصاری یعنی قدرت فروش بالا در بازار و در نتیجه حفظ حاشیه سود در میان مدت.


مسلما چنین رویداد های مهمی از دید بازار و سرمایه گذاران پنهان نخواهد ماند و بهره برداری از این طرح ها، جریانات درآمدی، سودسازی و ارزش بازار شرکت مادر یعنی «پترول» را تحت تاثیر قرار خواهد داد.


در گزارشات بعدی به بررسی دقیق تر صورت های مالی و پرتفوی سرمایه گذاری های «پترول» خواهیم پرداخت.


انتهای خبر

0
0