آوای آگاه
1402/11/16
11:51
وضعیت بازار طبیعی است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه نخستین جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر صنعت کارگزاری در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت فعلی بازار سرمایه گفت: با توجه به تصمیمات صورت‌گرفته در اقتصاد کلان کشور، وضعیت بازار سرمایه طبیعی است و بازار با توجه به کمبودهای موجود در سیستم بانکی و مالی تحت ‌فشار قرار دارد.

به گزارش آوای آگاه؛ مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در وضعیتی هستیم که باید از این شرایط عبور کنیم و امیدواریم که جابه‌جایی منابعی که در حال صورت گرفتن است، منجر به افزایش کارایی شود. در غیر این صورت، افزایش سود بانکی می‌تواند اثرات جانبی روی صنایع داشته باشد و هزینه تامین مالی را افزایش دهد.


وی افزود: امیدواریم در کوتاه‌مدت بتوان اثرات این موضوع را مدیریت کرد. در حال حاضر هم صندوق‌های حمایتی بازار و صندوق‌های بازارگردانی فعال هستند تا این اثرات را به حداقل میزان ممکن برسانند.


عشقی گفت: اگر بحث‌های پژوهشی درست عمل نکنند، به‌طور حتم درجا خواهیم زد. در سال‌های اخیر هر چقدر شبکه بانکی تامین مالی داشته، بازار سرمایه به میزان ۳۰درصد جلو آماده است. در حوزه شرکت‌های کوچک نیازمند ابزارهای جدید هستیم. در حوزه‌های نظارتی و ابزارها هم نیازمند ابزارهای جدید هستیم.


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به همکاری با دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به همکاری که با دانشگاه‌ها داریم، مرکز پژوهش و هسته خوبی برای موضوعات نوآورانه ایجاد شده است. از طرفی، اراده افزایش بودجه در بحث پژوهش وجود دارد. نیازمند تحقیق و پژوهش در مورد فناوری‌های جدید بازارسرمایه هستیم. با توجه به تعدد قوانین، ناگزیر به استفاده از ابزارهای کنترلی و نظارتی در بازار سرمایه هستیم.


عظیم ثابت، دبیر کانون کارگزاران نیز در این مراسم گفت: پژوهش از اهمیت بسیاری برخوردار است و شاید حلقه مفقوده بازار سرمایه باشد. برای خلاقیت، نوآوری و توسعه ارتباطات نیازمند پژوهش هستیم. نقش دانشگاه در بازار سرمایه کمرنگ است و سعی داریم که این امر تقویت شود. در حوزه مقاله پژوهشی صنعت کارگزاری و بورس، تاکنون هیچ مقاله‌ای نداشته‌ایم. این موضوع بیانگر این است که باید نقش پژوهشگران و اساتید در این حوزه افزایش یابد.


رضا راعی، رئیس انجمن مالی هم در این برنامه گفت: در بررسی وضعیت فعلی چین که امروزه در چند قدمی قدرت قرار دارد، نقش پژوهش کاملا مشهود است. این کشور در حال حرکت و ارائه بهترین‌ها است. متاسفانه در ایران و برخی از کشورها، بهای کمی به پژوهش داده ‌شده است.


راعی با اعلام این خبر که ظرف دو ماه آینده کارشناسی فینتک را در شورای تحول به تصویب می‌رسانیم و به عنوان یک رشته جدا خواهیم داشت، گفت: امیدواریم خروجی پژوهش‌ها در اختیار مدیران قرار بگیرد. اگر بتوانیم پژوهش‌ها را هدفمند و در راستای حل مسائل بازار جهت دهیم، منافع زیادی به ‌دست خواهد آمد. تحولات زیادی در بازارهای پولی و سرمایه رخ داده و تکنولوژی منتظر نخواهد ماند. در بسیاری از کشورها، برنامه‌های توسعه‌ای براساس بازارهای مالی نوشته می‌شود.


در این برنامه از ۶ پژوهشگر و نویسنده برتر صنعت کارگزاری تقدیر شد.


انتهای خبر

0
0