بورس۲۴ : ارسلان کاظم پور مدیر عامل شرکت توسعه صنایع بهشهر با اشاره به اقدامات انجام شده در دوره مدیریت خود گفت: به اتفاق همکاران در دوماه حضور در شرکت توسعه صنایع بهشهر از تمامی شرکت های تابعه بازدید میدانی انجام دادیم و در این بازدید ها تمامی آسیب ها، چالش ها، نقاط قوت و ضعف احصاء شد.
تامین مالی گام اول شرکت های تابعه وبشهر
وی با بیان اینکه وضعیت شرکت ها، تابع وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور است ادامه داد: بحث تامین ارز ، تخصیص ارز، تامین تسهیلات بانکی روی فعالیت ها و عملیات شرکت ها تاثیر دارد. بنابراین در مجموع برای برون رفت از وضع موجود و رساندن شرکت به حد ایده ال بایستی اول نیازهای مالی شرکت تامین شود و در گام دوم ساختار مالی شرکت ها اصلاح شود.
شرکت توسعه صنایع بهشهر یک هلدینگ چند رشته ای است از چهار قلم کالای اساسی دو کالای روغن خوراکی، صنف و صنعت و شکر درشرکت های ما تولید می شود. در محصولاتی مانند صابون، ما لیدر بازار هستیم و سهم قابل توجهی از نیاز بازار را تولید می کنیم که البته در این مورد قیمت گذاری در صنعت شوینده تاثیرات خودش را دارد.
کاظم پور افزود: افزایش سرمایه، اخذ تسهیلات، تبدیل دارایی های غیر مولد به مولد و تعیین تکلیف پرونده های حقوقی جز اقدامات اصلاحی شرکت ها خواهد بود.
وی همچنین گفت: ۱۲ همت پرونده حقوقی داریم که بیشترین سرمایه در گردش شرکت ها را درگیر خود کرده و باید هرچه سریع تر حل و فصل شود.
تدوین برنامه استراتژیک در دستور کار قرار دارد
مدیرعامل وبشهر با تاکید بر اقدامات گفته شده در خصوص مسائل مالی ترمیم تیم مدیریتی شرکت ها را اولویت بعدی دانست و گفت: هیچ شرکت و یا هیچ بنگاهی بدون برنامه به مقصد نخواهد رسید. اکثر شرکت ها بدون برنامه فعالیت می کنند که برای رفع این موضوع تدوین برنامه استراتژیک و نقشه راه در دستور کار قرار دارد.
کاظم پور درباره تحقق بهره وری نیروی انسانی در شرکت ها گفت : مهمترین سرمایه شرکت ها نیروی انسانی است. برای اینکه در شرکت ها بهره وری تولید و استفاده از منابع را بالا ببریم باید به نیروی انسانی توجه کنیم و حافظ نیروهای متعهد و متخصص در شرکت ها باشیم و جانشین پروری در این راستا جز برنامه های اولویت دار شود. بهترین ماشین باشد ولی نیروی متعهد نباشد نمی تواند در راستای تولید استفاده شود.
وی تصریح کرد: نیروی انسانی می تواند از دارایی های شرکت مراقبت و از ظرفیت های موجود استفاده بهینه کند. بنابراین توجه به نیروی انسانی و استفاده از ظرفیت آنها در جهت استفاده بهینه از دارایی های شرکت و همچنین در بحث حقوق و مزایا و مسائل رفاهی شرکت ها تاکید دارم توجه ویژه ای به نیروها شود.
همکاران شرکت ها را مانند اموال خود بدانند
مدیر عامل وبشهر با بیان اینکه انتظار دارم نیرو های شاغل، شرکت ها را دقیقا مثل اموال خود بدانند اظهار داشت: نگهداری و مراقبت از شرکت و دارایی های آن بایستی برای همه تکلیف باشد. چون شرکت ها به عنوان محل ارتزاق و روزی پرسنل می باشد و نگاه پرسنل بایستی این باشد که به صورت مادام العمر از این شرکت ها بهره مند خواهند شد.امروز خود همکاران، فردا فرزندانشان و در آینده نوادگانشان. این دارایی ها به صورت امانت در اختیار ما هستند و همکاران از این دارایی ها به خوبی مراقبت کنند و از ظرفیت های فراهم شده استفاده مناسبی داشته باشند.
در جهت افزایش تولید پرداخت ها باید در قالب تولید مشارکتی و سهامدار شدن پرسنل در تولید و فروش باشد . جهت افزایش انگیزه پرسنل و مشارکت دادن آنها در این موضوع تولید مشارکتی و سهیم شدن در تولید را در برنامه ها کاری قرار داده ایم.
کاظم پور در مورد نظام پیشنهادات گفت: نظام پیشنهادات جزء برنامه های استراتژیک و الزامی ما است. جهت افزایش انگیزه در پرسنل و مشارکت دادن پرسنل در این موضوع و درآمد، برنامه های خوبی پیاده سازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: به کار تیمی به مشورت و پیشنهادات سازنده نیاز داریم و هر عزیزی بتواند در راستای افزایش تولید، درآمد و اصلاح امور پیشنهاد دهد از آن استقبال می کنیم و آنها را در مدیریت شرکتها به کار خواهیم گرفت.
مدیرعامل وبشهر در مورد بحث مولد سازی دارایی ها گفت: اعتقاد دارم نه تنها بانک ها، بلکه دولت نیز باید از بنگاه داری خارج شود. بانک لازم است بنگاه خلق کند نه بنگاه داری کند. بانک ها با سرمایهگذار مشارکت کنند. منابع مالی شرکت را مدیریت کند و در راستای خودکفایی حرکت کند. جهت پویایی و افزایش بهره وری در بنگاههای تولیدی باید بخش خصوصی دارای اهلیت وارد شود.بانک ها فقط در راستای سرمایه و منابع مورد نیاز کمک کنند.
وی ادامه داد: دستور و سیاست دولت محترم وزیر محترم اقتصاد و دارایی و مدیر عامل محترم بانک ملی بر این است که تا یک سال آینده از بنگاه داری خارج شویم. ما علاقه مند به این موضوع هستیم و همکاری لازم را انجام خواهیم داد. در همین راستا ۱۳ شرکت در لیست واگذاری قرار دارند که امیدواریم همگام با سیاست های دولت برنامه واگذاری شرکت ها را عملیاتی کنیم.
بودجه مبتنی بر کاهش قیمت تمام شده
مدیرعامل شرکت توسعه صنایع بهشهر در مورد بودجه شرکت های تابعه گفت: رویکرد ما در بودجه، الزام شرکت ها بر کاهش قیمت تمام شده، صرفه جویی در هزینه ها و افزایش فروش و در نهایت دستیابی به حداکثر سود می باشد . اعتقاد داریم سود در خرید است. بنابراین شرکت ها در تامین مواد اولیه دقت لازم را انجام دهند و برای افزایش سهم بازار برنامه ارائه دهند.
وی افزود: بودجه بر مبنای کاهش قیمت تمام شده، افزایش فروش صرفه جویی در هزینه ها و در نهایت افزایش سود خالص خواهد بود. در کنار آن مدیریت هزینه ها، اجرای طرح های توسعه ای واحد تحقیق و توسعه، خلق محصول جدید و افزایش سهم بازار برای محصولات جدید جز رویکردهای شرکت توسعه صنایع بهشهر خواهد بود.
کاظم پور درپایان گفت: الزام کردیم استراتژی و برنامه های راهبردی شرکت ها تدوین شود.شرکت باید یک نقشه راه داشته باشد برای تداوم کار هر شرکتی باید برنامه داشته باشد تا به نتیجه برسد. بنابراین بر اساس استانداردها برنامه استراتژیک تدوین و سال ۱۴۰۴ را با این برنامه شروع خواهیم کرد.