بورس۲۴
1403/01/27
10:40
ظرفیت تولید در زیرمجموعه «پترول» به ۱۰۰ درصد می رسد

مدیرعامل پتروشیمی لردگان: ما تلاش می‌کنیم تا اثرات تحریم‌ها را کاهش دهیم. به عنوان یک مجتمع نوپایی که تحریمی هستیم، با کمک همه نهادها، سعی می‌کنیم این موضوع را مدیریت کنیم. همچنین، کود را هر ماه به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهیم و مطالباتمان را از دولت مطالبه می‌کنیم. این مطالبات تا سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۸ همت و تا سال ۱۴۰۲ به حدود ۲.۸ همت رسیده است.

بورس۲۴ : پتروشیمی لردگان در منطقه کم برخوردار جزو ۳ پتروشیمی بوده که پس از گلستان و زنجان در سال ۸۶ تاسیس شد. البته پتروشیمی لردگان در همان دوره در مدار تولید قرار گرفت. دلیل این انتخاب فاینانسی از چین بود که در سال ۹۵ انجام شد و در حال حاضر یکی از شرکت های مهم پترول محسوب می‌شود. در خصوص روند تولید، فروش و مهمترین برنامه های این شرکت با محسن محمودی، مدیر عامل این پتروشیمی گفت و گو داشتیم.


*در خصوص عملکرد و وضعیت شرکت توضیح اجمالی می‌دهید ؟


به طور کلی در بحث افزایش تولید، این پتروشیمی اولین است که با وجود تنگناهای بسیار بیشتر از سال گذشته، موفق به افزایش تولید شده است. این افزایش تولید به میزان ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته است و با وصل شدن گاز، به تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن اوره، می‌رسیم . اما با وجود این پتانسیل تولیدی، با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، به خصوص با افزایش قیمت گاز که به شدت تاثیرگذار بوده است .


*با توجه به افزایش نرخ مواد اولیه و خوراک در حال حاضر در چه شرایطی هستید؟


با وجود موانع افزایش تولید داشته‌ایم امیدواریم طبق وعده های مان که قول تولید بالای ۷۰۰ هزار تن را داده بودیم حتی به بالاتر از این عددها تولید می‌رسیم .


*چه دستاوردهایی تاکنون داشتید؟


توانستیم به عنوان بومی‌ترین پتروشیمی ایران بیش از ۸۵ درصد از نیروی کارمان را از استان چهارمحال و بختیاری استخدام کنیم. همچنین ما با توجه به شرایط تحریمی، توانستیم به بیش از ۴۰ درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته دست پیدا کنیم.


*چالش‌هایی که در ابتدا با آن مواجه شدید چه بود؟


در ابتدا، ما با کمبود منابع و امکانات صنعتی در منطقه مواجه شدیم. اما با تلاش و همت کارکنان بومی استان چهارمحال و بختیاری، موفق شدیم تا پتروشیمی لردگان راه‌اندازی کنیم.


*آیا چالش‌های جدیدی که در حال حاضر با آن مواجه هستید وجود دارد؟


بله، اخیرا افزایش قیمت گاز شرکت های پتروشیمی را دچار مشکل کرده است، زیرا ما با وام ارزی ساخته شده‌ایم و تغییرات در قیمت خوراک تاثیر مستقیمی بر سود و زیان شرکت دارد. گرچه ، تا به حال بیش از ۶۷۰ هزار تن اوره تولید کرده‌ایم که این بیش از ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته است.


*آیا مشکلات تولیدی هم در پیشرفت کار شما قرار دارند؟


بله، با توجه به محدودیت‌های تولید و قوانین بیرونی، ما با مشکلاتی روبرو هستیم. امیدوارم مسئولان مربوطه به ما کمک کنند تا این موانع را برطرف کنیم. ما به دولت مطالباتمان را اعلام کرده‌ایم و فشار می‌آوریم تا پرداخت شود.


*با توجه به افزایش تولید پتروشیمی، چه تحلیلی درباره وضعیت فعلی دارید؟


براساس تولید، وضعیت ما عالی است و افزایش تولید همچنان ادامه خواهد داشت. اما بر اساس درآمد، وضعیت ما همانند سال گذشته نیست، زیرا قیمت اوره در بازار جهانی به شدت کاهش یافته است؛ از ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار به ۳۰۰ دلار باعث کاهش سود شده است.


*چه اقداماتی برای مقابله با تحریم‌ها و مشکلات مالی انجام داده‌اید؟


ما تلاش می‌کنیم تا اثرات تحریم‌ها را کاهش دهیم. به عنوان یک مجتمع نوپایی که تحریمی هستیم، با کمک همه نهادها، سعی می‌کنیم این موضوع را مدیریت کنیم. همچنین، کود را هر ماه به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهیم و مطالباتمان را از دولت مطالبه می‌کنیم. این مطالبات تا سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۸ همت و تا سال ۱۴۰۲ به حدود ۲.۸ همت رسیده است.


*چند درصد از ظرفیت تولید واحد شما استفاده می‌شود؟


حدودا ۸۵درصد از ظرفیت تولید واحد ما بهره‌برداری می‌شود. تولیدات ما به ظرفیت حدود ۸۵ درصد افزایش یافته است و با تعویض کاتالیست ، قرار است به ظرفیت ۱۰۰ درصد برسد.


*میانگین قیمت صادرات اوره شما چقدر است؟


قیمت متوسط صادرات اوره ما حدود ۳۳۰ دلار برای هر تن است.


*چقدر کود به صورت ماهیانه به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهید؟


متوسط تحویل کود به جهاد کشاورزی ما در حدود ۸۰۰ تا ۸۹۰ تومان است.


*قیمت گاز کشور و تغییرات آن تاثیری بر کسب و کار شما داشته است؟


قیمت گاز کشور در حال حاضر حدود ۲۰ سنت است در حالی که در منطقه نصف این عدد است و این تغییرات قیمت به شدت بر عملکرد ما تاثیرگذار است.


*چگونه با تغییرات در قیمت‌های جهانی و شرایط بازار جهانی اوره، برنامه‌ریزی و اقدامات خود را تنظیم می‌کنید؟


با توجه به تغییرات قیمت‌های جهانی و شرایط بازار، ما برنامه‌ریزی دقیقی برای رقابت با بازار جهانی انجام می‌دهیم. این برنامه‌ریزی شامل اصلاحات در فرآیند تولید، بهبود کیفیت محصول، و همچنین افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها می‌شود. همچنین، ما با استفاده از اطلاعات جدید و نرخ‌های بازار جهانی، قیمت فروش خود را تنظیم می‌کنیم تا با رقبا در بازار جهانی رقابت کنیم و سودآوری ما را حفظ کنیم.


*چالش‌هایی که در تعیین نرخ خوراک و قیمت فروش اوره وجود دارد، چیست؟


یکی از چالش‌های مهم در این زمینه تعیین نرخ خوراک و قیمت فروش اوره است. ما باید بازار جهانی رقابت کنیم و در مقایسه با سایر کشورها، قیمت مناسبی را برای محصولمان تعیین کنیم. اینکه قیمت گاز در کشورهای منطقه نصف قیمت ما باشد، امری است که بحث‌های زیادی را به همراه دارد و باید با مقامات و مدیران ذی‌ربط برای حل این مسئله همکاری کنیم.


*آیا می‌توانید در مورد فرایند فروش اوره‌سازان و چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد، توضیح دهید؟


فرآیند فروش اوره‌سازان به دو بخش تقسیم می‌شود. یک بخش از فروش به جهاد کشاورزی اختصاص دارد که طبق مصوبه ام‌پی سی ، ماهانه میزان مشخصی از کود را به این سازمان تحویل می‌دهیم. اما متاسفانه این فرآیند هنوز به صورت کامل جاری نشده است و بدهی‌هایی در این زمینه وجود دارد. بخش دیگر از فروش به صادرات اختصاص دارد که این فرآیند از طریق هلدینگ خلیج فارس و تجارت صنعتی انجام می‌شود.


*همکاری با انجمن صنفی و مقامات ذی‌ربط در تعیین نرخ خوراک و قیمت فروش محصول موثر بوده است؟


همکاری با انجمن صنفی و مقامات ذی‌ربط در این زمینه بسیار موثر بوده است. ما به همراه این انجمن صنفی و مقامات ذی‌ربط، تلاش می‌کنیم تا به تعیین نرخ خوراک و قیمت فروش مناسبی برای محصولمان برسیم که بازار جهانی را در نظر بگیرد و ما را قادر به رقابت با سایر کشورها کند.


انتهای خبر

0
0