به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، محمدجواد شریفزاده در خصوص عدم امکان ادامه فعالیت موسسه اعتباری نور به تسنیم، اعلام کرد: در فرایند ادغام تعاونیهای اعتبار کارسازان آینده، پیشگامان کویر یزد و صندوقهای قرضالحسنه ریحانهگستر و مشیز طی سال ۹۱ و تشکیل موسسه نور، انتقال دارایی ها متناسب با بدهیهای منتقلشده صورت نگرفت و در عین حال فعالیت موسسه نیز موفق نبود و بهتدریج ناترازی در صورتهای مالی این موسسه افزایش یافت.
در نهایت سال ۹۸ شورایعالی هماهنگی اقتصادی، اختیارات جدیدی برای تعیین تکلیف این موسسه و برخی موسسات اعتباری دیگر به بانک مرکزی در دوران ریاست همتی داد. نظر هیات سرپرستی ساماندهی و احیای موسسه نور بود که این تصمیم نادرست منجر به افزایش زیان انباشته و ناترازی و اضافه برداشت ها شد. بالاخره سال گذشته تصمیم به توقف فعالیت موسسه نور گرفته و پیشنهاد شد سپردهها به بانک ملی و معادل آن هم دارایی منتقل شود.
البته سپردههای متعلق به مدیران موسسه نور یا سهامداران عمده و نیز تعاونیها و صندوقهای منحله یا نزدیکان و مرتبطین آنها به بانک ملی منتقل نمیشود و آنها باید صبر کنند تا فرایند تسویه انجام و اگر دارایی وجود داشت به سپردهها دست پیدا کنند. حجم سپردههای منتقلشده به بانک ملی ۳۳ هزار میلیارد تومان و در قیاس با ترازنامه ۱.۲ هزار هزار میلیارد تومانی بانک ملی بسیار کوچک (کمتر از ۳ درصد) است و عملا مشکلی برای بانک ملی ایجاد نخواهد کرد.
موسسه نور سه نوع بدهی عمده داشت. بدهیهای سپردهای ۳۳ هزار میلیارد تومان بود که بهاستثنای سپردههای سهامداران، مدیران و نزدیکان آنها به بانک ملی منتقل میشود. بدهی دیگر ناشی از اضافه برداشت ها و وجه التزام آنها است که طرف حساب آن بانک مرکزی است و در نهایت بدهیهای مالیاتی.
داراییهای موجود موسسه نور شامل سپرده قانونی و برخی املاک و مستغلات که بخشی از آنها شعب موسسه است، پس از ارزشگذاری به بانک ملی منتقل میشود. مطالبات سایر طلبکاران یعنی بانک مرکزی و سازمان مالیاتی نیز پس از تعیین تکلیف مطالبات و سایر داراییها حل و فصل خواهد شد.
در مورد موسسه نور و بانک ملی روشی بکار گرفته شد که اولا با توقف فعالیت نور و انحلال آن موتور تولید زیان در یکی از موسسات مالی و اعتباری خاموش شود و ثانیا ناترازی آن موسسه به بانک پذیرنده منتقل نشود.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام