بورس۲۴ : یکی از بنیادی های بازار سرمایه بوده که اخیرا تحولات بسیار مثبتی در سبد درآمدیش مشاهده می شود. اواسط پاییز ۱۴۰۲ بود که خبر اخذ مجوز فروش سه محصول جدید را روانه کدال کرد و گویا تاثیرات این خبر مثبت تازه شروع شده است.
در خرداد ۱۴۰۳ توانسته رکورد درآمدی ماهانه خود را بشکند و از محل فروش بیش از ۳۰ هزار تن محصول، تقریبا ۱.۳ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند. با این اوصاف، ارزش درآمد های تجمیعی این غول شیمیایی در اسکیل ۶ ماهه به حوالی ۶ هزار میلیارد تومان رسید؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه، از جامپ ۱.۵ همتی خبر می دهد.
برای دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ درآمد ۹.۲ هزار میلیاردی را تارگت کرده است. با گذشت ۳ ماه بهار و کسب ۳.۴ همت درآمد، تقریبا ۳۷٪ از این بودجه کاور شده است. این در حالیست که در حالت نرمال، بازار انتظار پوشش ۳۳٪ از این بودجه را داشت و خب! شرکت با تعدیل مثبت این بودجه، سیگنال فاندامنتال خود را به بازار ارسال مخابره کرده است.
در خرداد ۱۴۰۲ تقریبا ۵۲۴ میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده بود و این یعنی جهش ۲.۴۴ برابری ارزش درآمدهای عملیاتی بیزینس در یک سال پیش. بخش اعظم این رشد به خبر بنیادی شرکت برمی گردد؛ اخذ مجوز فروش محصولات Light End ، Heavy end و Raffinate که در گزارش شرکت تحت عنوان برشهای استحصالی دیده می شوند و امروزه به محصول استراتژیک بیزینس تبدیل شده اند.
در خرداد ۱۴۰۳ تنها از محل فروش این محصولات بیش از ۵۹۰ میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده؛ بنابراین #شیران توانسته نه تنها تمام درآمد خرداد ۱۴۰۲ را از محل فروش این سه محصول کاور کند؛ بلکه به میزان ۶۶ میلیارد تومان نیز بیشتر درآمد کسب کرده است.
نکته قابل ملاحظه آن است که در ۵ ماهه گذشته از محل فروش برشهای استحصالی مجموعا ۶۸۱ میلیارد تومان درآمد کسب شده است، حال آنکه در خرداد ماه رقم درآمدی این محصولات به ۵۹۰ میلیارد تومان رسیده و این یعنی پوشش ۸۷٪ از درآمد ۵ ماهه اخیر تنها در ۱ ماه که گویای ارزش آفرینی و پتانسیل بالای سودسازی این محصولات است.
در اردیبهشت ۱۴۰۳ از محل فروش برشهای استحصالی مجموعا ۲۷۷ میلیارد تومان درآمد کسب شده؛ فلذا در یک ماه گذشته، روند درآمدی این محصول جامپ ۲.۱۳ برابری را ثبت کرده است.
خبر خوب برای سهامداران شرکت آن است که در این مدت ۶ ماهه، مجموعا ۸۲ هزار تن از این برشهای استحصالی تولید شده، حال آنکه فقط ۳۹ هزار تن از آنها فروخته شده است و این یعنی ۴۳ هزار تن از این محصول در انبار های شرکت آماده برای فروش است؛ فلذا درآمدی معادل با ۱.۴ هزار میلیارد تومان در حال حاضر در انبار های شرکت است.
دیگر محصول مهم شرکت، الکیل بنزن خطی است که در بازار داخل به نرخ ۵۹ میلیون تومان در هر تن معامله شده است، رقمی که نسبت به خرداد ۱۴۰۲ گویای رشد ۴۸٪ است. در اسکیل ۶ ماهه، مجموعا ۳.۶۱ هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش این محصول عاید شرکت شده که در مقایسه با دوره مشابه رشد ۵۴۴ میلیارد تومانی را نشان می دهد. در دوره جاری، تناژ فروش داخلی این محصول تقریبا ۲ برابر تناژ فروش صادراتی محاسبه شده است؛ هر چند که نرخ فروش صادراتی در خرداد ماه به ازای هر تن ۶۱.۳ میلیون تومان گزارش شده که در مقایسه با نرخ داخلی ( ۵۹ میلیون )، بیشتر است.
با کسب ۱.۳ هزار میلیارد تومان درآمد در خرداد ۱۴۰۳، ارزش درآمدهای فصلی #شیران در بهار به بیش از ۳.۴ هزار میلیارد تومان رسید؛ رقمی که در قیاس با فصل قبلی رشد قابل توجه ۹۰۰ میلیارد تومانی را نشان می دهد.
همچنین ارزش درآمد های فصلی شرکت در بهار ۱۴۰۲ برابر با ۱.۹۸ هزار میلیارد تومان محاسبه شده و این یعنی رشد ۱.۴۲ همتی ارزش درآمدهای فصلی در یک سال گذشته.