📸 بررسی نوسان قیمتها در بازار «طلا، دلار و سکه» ۳۵ روز بعد از طوفان الاقصی؛ قیمتها سر جای خود برگشتند، سرمایه گذاران مبتدی ضرر کردند + نمودار
🔹به گزارش «نود اقتصادی: حدودا ۳۵ روز از عملیات ۷ اکتبر «طوفان الاقصی» میگذرد و در این مدت بازار داراییها در اقتصاد کشور بیش از هر چیز دیگری به این موضوع واکنش نشان داده و دستخوش تغییراتی قرار گرفتند.
🔹تغییراتی که براساس شواهد به ضرر افراد و معامله گران غیر حرفهای تمام شده و یک بار دیگر ثابت شد که بازار های طلا، دلار و سکه جای معامله گران غیر حرفهای و هیجانی نبوده و این سفته بازان هستند که همیشه بر آن ها پیروزند.
🔹بررسی روند قیمت طلا، دلار و سکه در ۳۵ روز اخیر نشان میدهد که مدل رفتاری هر سه دارایی شبیه بهم بوده و آنچه که در شرایط فعلی مهم است؛ قرار گرفتن داراییهای مذکور در قیمتهایی پایین تر از تاریخ شروع درگیری است. جالب این جاست که این مهم برای بازار سهام صدق نمیکند.
🔹بلافاصله بعد از انتشار خبر حمله نیروهای حماس به مناطق اشغالی، بازارهای ایران با واکنش بسیار سریع و دور از انتظاری کار خود را آغاز کردند به طوری که در همان تاریخ ۱۵ مهر ماه قیمت طلا تنها در چند ساعت از رقم ۲ میلیون ۳۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون ۴۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و تنها در یک روز رشد ۶.۵ درصدی را ثبت کرد. قیمت سکه نیز در همان روز بیش از ۳ درصد، یعنی معادل ۱ میلیون تومان رشد کرد. دلار هم به تبعیت از بازارها ۱ درصد رشد کرد و به رقم ۵۲ هزار تومان رسید.
🔹واکنش شدید بازارها احتمالا به دلیل گسترده شدن دامنه درگیری به ایران و افزایش التهابات منطقه اتفاق افتاد اما بلافاصله با کمرنگ شدن این موضوع روند قیمتها نیز برعکش شد.
🔹برررسی قیمتها نشان میدهد از ۲۰ مهر داراییهای مذکور مجددا شیب نزولی را طی کردند اما در نهایت با قرار سخنرانی سید حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان در تاریخ ۱۲ مهر ماه و احتمالاتی مبنی فرمان ایشان برای آغاز درگیریهای جدید، روند قیمتها صعودی شد و سقفهای قیمتی طلا، دلار و سکه در یک ماه گذشته لمس شد.
🔹عدم فرمان درگیری های جدید در سخنرانی رهبر حزب الله لبنان، بازارهای داخلی را از ترس «جنگ منطقهای» که گرفتار آن شده بود رها کرد و قیمتها را حتی به پایین تر از سطح قبلی خود در تاریخ حمله حماس برگرداند.
🔹بررسیها در بازار غیر رسمی نشان میدهد که قیمت دلار سه هفته بعد از آغاز درگیریها بین فلسطین و مناطق اشغالی و همزمان با سخنرانی سید حسن نصرالله به حدود ۵۳ هزار تومان نیز میرسد اما در نهایت به ۵۱ هزار ۳۰۰ تومان یعنی قیمتی پایین تر از آغاز درگیریها برمیگردد.
🔹قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در تاریخ ۱۱ مهر ماه به ۲ میلیون ۵۵۰ هزار تومان میرسد که هم اکنون به کانال ۲ میلیون ۳۰۰ هزار تومان برگشته است.
🔹قیمت سکه امامی نیز علی رغم لمس کردن سقف تاریخی خود در تاریخ ۱۰ مهر ماه و قرار گرفتن در بازه ۳۰ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، در نهایت به کانال ۲۸ میلیون تومان بازگشته است. در این میان باید توجه داشت علت کاهش قدرت نزولی قیمت طلا و سکه، افزایش جهانی بهای هر انس طلا و رشد ۴ درصدی آن در یک ماهه اخیر و رسیدن به سقف تاریخی ۲ هزار دلار است.
🔹با وجود روند پر نوسان و در نهایت کاهش قیمت طلا، دلار و سکه، اما روند شاخص کل بورس نشان میدهد که این بازار علی رغم افت در روز های ابتدایی درگیریها اما در نهایت روند مثبت خود را طی کرده و هم اکنون بالاتر از شاخص کل بورس در تاریخ شروع درگیری ها یعنی ۱۵ مهر ماه است. رقم شاخص کل هم اکنون چند هزار واحد بیشتر از شاخص در یک ماه قبل است
🔹 این در حالی است که ترس منطقهای در بورس کشورهای منطقه همچنان تخلیه نشده و امارات، کویت، قطر و ترکیه شاهد نوسان عمدتا کاهشی بازارهای خود هستند.
🔹واضح است که فعالیت در بازارهایی چون بازار طلا، سکه و دلار آن هم در اقتصادی که به شدت تحت تاثیر عوامل موقت و یا دائم بینالمللی است، ریسک بسیار بزرگ محسوب شده و عموما با ضرر فعالان و افراد غیر حرفهای و سود سودجویان همراه است.
🔹به همین دلیل با توجه به شرایط فعلی به نظر میرسد انتخاب درست و منطقی، «صندوقهای سرمایهگذاری» فعال در بازار بورس باشند که روند با ثبات تری داشته و پوششی برای اطلاعات ناقص سرمایهگذاران مبتدی و غیر حرفهای خواهند بود.
🔹از آنجا که این صندوقها وابستگی زیادی به شاخص کل بورس داشته و همچنین ریسک پایین تری در مقایسه با سهامهای موجود در بازار دارند، انتخاب مناسب تری نیز خواهد بود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD۹kO۸xINJK_Z۵xVqQ