اخبار سایت بورس تهران
1402/11/04
15:32
چگونه اتحادیه اروپا بر شرکت‌هایی که مدعی عملکرد «سبز» هستند، نظارت می‌کند؟

اتحادیه اروپا قصد دارد به سبزشویی آن دسته از شرکت‌ها که خود را سبزتر از آنچه که در واقعیت هستند، معرفی می‌کنند پایان دهد و آنها ملزم به ارائه اطلاعات بیشتری درباره دوام محصولات خود به مشتریان خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس تهران و به نقل از سایت خبری پارلمان اروپایی، در راستای حمایت بهتر از حقوق مصرف‌کننده، تشویق شرکت‌ها به اتخاذ تصمیمات سازگار با محیط زیست و ترویج یک نظام اقتصادی چرخشی مبتنی بر استفاده مجدد و بازیافت مواد به منظور کمینه کردن پسماندها، پارلمان اروپا در حال به روز رسانی قوانین موجود در مورد فعالیت‌های تجاری-تبلیغاتی و حمایت از مصرف‌کنندگان است .


ممنوعیت سبزشویی:


«طبیعی»، «سازگار با اکوسیستم»، «سازگار با محیط زیست» و ... برچسب‌هایی هستند که بر روی بسیاری از محصولات دیده می‌شوند، اما اغلب این ادعاها اثبات نمی‌شوند. به همین منظور، اتحادیه اروپا مایل است اطمینان حاصل کند که تمام اطلاعات مربوط به تاثیر یک محصول بر محیط ‌زیست، ماندگاری، قابلیت تعمیر، مواد تشکیل دهنده، نحوه تولید و استفاده از آن مورد تایید منابع موثق باشد.


سبزشویی چیست؟


به هر اقدامی که منجر به ایجاد تصور غیرواقعی از آثار زیست‌محیطی یک محصول یا ارائه اطلاعات نادرست در مورد مزایای آن شود، به‌طوریکه مصرف‌کننده را گمراه کند، «سبزشویی» می‌گویند.


برای دستیابی به این مهم، اتحادیه اروپا موارد زیر را ممنوع خواهد کرد:


اطلاعات عمومی زیست‌محیطی در مورد محصولات درصورتی که ادعاهایی غیرقابل اثبات باشند؛ ادعاهای یک محصول مبنی بر وجود تاثیر خنثی یا مثبت بر محیط زیست به این دلیل که تولید‌کننده‌ی آن در پی جبران انتشار گازهای گلخانه‌ای است؛ برچسب‌های پایداری که بر اساس گواهینامه‌های معتبر یا دستورالعمل‌های تایید شده توسط مقامات رسمی نیستند؛ افزایش دوام محصولات


پارلمان اروپا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که مصرف‌کنندگان از دوره ضمانت که در آن بازه می‌توانند با هزینه فروشنده تعمیر محصولات معیوب را درخواست نمایند، کاملا آگاه باشند. طبق قوانین اتحادیه اروپا، محصولات باید دارای حداقل دو سال ضمانت باشند. همچنین، براساس قوانین به‌روزشده حمایت از حقوق مصرف‌کننده، برچسب جدیدی به محصولاتی که دوره ضمانت آنها قابل تمدید است، اختصاص خواهد داد.


اتحادیه اروپا موارد زیر را نیز ممنوع خواهد کرد :


تبلیغات کالاهایی که به دلیل داشتن طراحی‌های خاص طول عمرشان کاهش می‌یابد؛ ادعاهای اثبات نشده در مورد دوام محصولات بر مبنای زمان یا شدت استفاده از آنها در شرایط عادی؛ ارائه‌ی کالا تحت عنوان «قابل تعمیر» در حالی که قابل تعمیر نیست؛ در ماه مارس سال ۲۰۲۲ میلادی،کمیسیون اروپا برای حمایت از چرخه‌ی سبز، پیشنهاد به‌روزرسانی قوانین مصرف‌کننده اتحادیه اروپا را مطرح کرد. در ماه سپتامبر ۲۰۲۳، پارلمان و شورای اروپا به یک توافق موقت در مورد قوانین به‌روزشده دست یافتند. نمایندگان پارلمان اروپا در ماه ژانویه ۲۰۲۴ به این توافق رای خواهند داد، و شورا نیز باید آن را تایید کند. سپس کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۲۴ ماه فرصت خواهند داشت تا این به‌روزرسانی را در قوانین ملی خود بگنجانند.


اتحادیه اروپا چه کار دیگری برای ترویج پایداری انجام می دهد؟


اتحادیه اروپا با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و ترویج مصرف پایدار روی موضوعات دیگری کار می‌کند:


ادعاهای سبز: اتحادیه در نظر دارد از شرکت‌ها بخواهد تا ادعاهای سازگاری محصولات خود با محیط‌زیست را با استفاده از یک روش استاندارد اثبات کنند؛ طراحی زیست‌محیطی: این اتحادیه در نظر دارد حداقل استانداردها برای توسعه محصول را معرفی کند تا تقریبا تمام محصولات موجود در بازار خود را پایدار، بادوام و سازگار با محیطزیست کنند. حق تعمیر: اتحادیه اروپا قصد دارد حقوق مصرف‌کنندگان برای تعمیر محصولات را تضمین کند و تعمیر را بیش از دور انداختن و خرید محصولات جدید ترویج کند.


انتهای خبر

0
0