بورس۲۴ : این غول فولادی در مرداد ۱۴۰۳ از محل فروش ۷۵۰ هزار تن محصول، تقریبا ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.
با شناسایی این رقم، ارزش درآمدهای تجمیعی بیزینس در اسکیل ۵ ماهه به حوالی ۱۲۲ هزار میلیارد تومان رسیده، حال آنکه این رقم دوره مشابه برابر با ۱۰۴ همت بوده و این یعنی جامپ ۱۸ هزار میلیاردی درآمدهای تجمیعی!
با توجه به بودجه تنظیم شده برای دوره ۹ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ و همچنین گزارش عملکردی فصل بهار، برای دوره ۱۴۰۳ رقم درآمدی ۲۸۵ هزار میلیارد تومان تارگت گذاری شده؛ فلذا با گذشت ۵ ماه و شناسایی ۱۲۲ همت درآمد، تقریبا ۴۳٪ از این بودجه کاور شده است.
در این بودجه، تناژ فروش دوره ۹ ماهه در سطح ۶.۳ میلیون تن برآورد شده است. در بهار ۱۴۰۳ مجموعا ۲.۳ میلیون تن محصول فروخته شده بود و این یعنی زمانیکه شرکت بتواند در یک فصل، به میزان ۲.۳ میلیون تن محصول بفروشد، در صورت تکرار همین روند، پوشش بودجه ۶.۳ میلیون تنی نه تنها کاملا امکان پذیر است، بلکه احتمال سبقت از بودجه و ثبت انحراف مثبت نیز وجود دارد.
درآمد شرکت در دوره ۱۴۰۲ برابر با ۲۴۱ همت بوده، بنابراین تا به اینجای کار، با گذشت ۵ ماه، تقریبا ۵۱٪ از درآمد دوره قبل کاور شده است!
در ضمن، عملکرد شرکت در مرداد ۱۴۰۲ درآمدی به ارزش ۱۹.۷ همت به همراه داشته، بنابراین از نقطه نظر درآمد ماهانه نیز شاهد رشد ۴.۸ همتی درآمدها هستیم.
در بررسی دلایل این رشد درآمدی، اصلی ترین فاکتور، افزایش نرخ فروش محصولات است. در اسکیل ۵ ماهه، از محل فروش محصولات گرم تقریبا ۷۵.۵ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شده، رقمی که معادل ۶۲٪ از سبد درآمد ۵ ماهه است.
هر تن از این محصولات گرم در مرداد ۱۴۰۳ به نرخ ۳۳.۵ میلیون تومان در بازار داخلی معامله شده، حال آنکه این نرخ در مرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲۷ میلیون تومان بوده؛ فلذا در این مدت یک ساله، نرخ فروش داخلی این محصول استراتژیک به میزان ۲۴٪ افزایش یافته است.
در ضمن، در بودجه عملیاتی دوره ۹ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ نرخ فروش هر تن از این محصولات گرم در عدد ۳۴.۹ الی ۳۵ میلیون تومان برآورد شده؛ فلذا انتظار رشد این نرخ را در ماه های آتی داریم.
محصول تختال در سبد صادراتی شرکت حرف اول را می زند. بر خلاف میانگین نرخ فروش داخلی ۵ ماهه که نسبت به دوره مشابه ۲۵٪ رشد داشته، نرخ فروش صادراتی تختال نسبت به دوره مشابه تنها ۲٪ افزایش را ثبت کرده است!
البته تیم مدیریتی نیز میزان عرضه این محصول در بازار های صادراتی را کمتر کرده و در عوض تناژ بیشتری را به سمت فروش در بازار های داخلی هدایت کرده که خب! اقدام اقتصادی است.
از محل فروش محصولات سرد نیز بیش از ۲۳.۲ همت درآمد عاید بیزینس شده است. این رقم در دوره مشابه برابر با ۱۹.۴ همت بوده و این یعنی رشد ۳.۸ همتی ارزش درآمدهای ۵ ماهه.
نکته حائز اهمیت در خصوص محصولات سرد آن است که تمام متغیر های بنیادی نظیر تناژ تولید، فروش و نرخ فروش این محصول نسبت به دوره مشابه افزایش داشته است!
- تناژ تولید به میزان ۴۵ هزار تن
- تناژ فروش به میزان ۳۷ هزار تن
- نرخ فروش نیز به میزان ۱۲٪