شاهین چراغی، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، با بیاناینکه با سیاست جدید بانک مرکزی مبنی بر قیمت توافقی ارز، اقتصاد بر مدار درست خود حرکت خواهد کرد، گفت: این نهاد پولی و بانکی از مدتها قبل به دنبال راهاندازی بازاری بود تا صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند همانند بازار سرمایه قیمتها را با یکدیگر، مچ کنند. براین اساس، بانک مرکزی، بعد از بررسیهای مکرر، به راهاندازی بازار توافقی ارز اقدام کرد و قرار است به ترتیب، گروهها و شرکتهای کالایی را به این بازار اضافه کند.
او، با بیاناینکه امسال، سال بسیار خوبی برای شرکتهای صادرات محور خواهد بود، افزود: امید میرود، در بازار توافقی ارز قیمتگذاری دستوری محلی از اعراب نداشته باشد.
چراغی با اشاره به اینکه براساس اظهارات معاونت ارزی بانک مرکزی، برای این بازار، دامنه نوسان تعریف شده و قرار است ارز براین مبنا مورد مبادله قرار گیرد، گفت: البته درباره حجم مبنا صحبتی نشده است.
جهش سود شرکتهای صادراتمحور
عضو اسبق شورای عالی بورس، قیمت سامانه توافقی ارز را اقدامی مناسب ذکر کرد و افزود: تصمیم جدید بانک مرکزی باعث میشود، صورتهای مالی شرکتها با تغییرات قابل توجهی همراه شود و سود شرکتهای صادرات محور به ویژه گروه کالاهایی که ملزم بودند، در سامانه نیما با قیمت مصوب بانک مرکزی معاملات خود را انجام دهند، با جهش چشمگیری روبرو شود. این درحالی است که پیش از این، باقی گروهها با ارز کوتاژی و آزاد میتوانستند معاملات خود را انجام دهند.
عزم جدی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای مبادله قیمتها در مرکز مبادله ارز
چراغی، سیاست جدید بانک مرکزی را نشان دهنده، عزم جدی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای کشف قیمت ارز در یک بازار شفاف برشمرد و توضیح داد: هر آنچه که در بازار مبادله قیمتگذاری و واقعی شود، به صورت خالص در بخش سود صادراتی شرکتهای صادرات محور نیز تاثیرگذار خواهد بود.
او با بیاناینکه، شرکتهای وارداتی نیز از این تصمیم متاثر میشوند، گفت: قیمت تمامشده شرکتهایی که در چند سال اخیر از ارز بالایی بهرهمند میشدند و از مزیت رانتی ارز بابت مصرف ارز با قیمت پائین برخوردار بودند نیز، افزایش مییابد.
تحقق درخواست فعالان بازار سرمایه
عضو اسبق شورای عالی بورس در پایان این نکته را هم یادآوری کرد: قیمت توافقی ارز، با پیگیریها و درخواستهای فعالان بازار سرمایه و مدیران در سالیان اخیر مبنی بر واقعی شدن قیمت ارز محقق شد تا این اتفاق محرکی برای بازار سرمایه و حذف رانت باشد.
او، همچنین با ابراز خوشبینی از آینده بازار مبادله، اظهار امیدواری کرد: با قیمتهای توافقی، ارز به صورت کاملا شفاف، عادلانه و رقابتی مورد معامله قرار گیرد.