به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، محسن علیزاده طی یادداشتی در خصوص وضعیت بازار سرمایه در دنیای اقتصاد، اعلام کرد: بازار سرمایه در روند حرکتی متاثر از عوامل متعددی است. تفسیر میزان اثرگذاری هم ناشی از برداشتهای متفاوت خواهد بود. موضوع دامنه نوسان برای گذر از مقاطع حساس و کنترل هیجانات است و مزایا و معایب مختلفی دارد اما در شرایطی که عوامل متغیر و اثرگذار کاملا دقیق و مشخص بروز کند، بازار طبق آن روند صعودی یا نزولی میگیرد.
در سایر بازارها اثرگذاری عوامل چندگانه و چند مرحلهای نیست. تصمیمات اتخاذشده در سالهای اخیر بر بیاعتمادیها افزوده و موجبات خروج منابع از بورس بهعنوان نماد ضربان اقتصاد و تولید اثر منفی گذاشته است.
از طرفی نرخگذاری غیرکارشناسی خوراک و گاز صنایع، عوارض صادراتی، قیمتگذاری غیرمتعارف برای خوراک و محصولات پالایشگاهها، توزیع رانت ارزی از جیب تولیدکنندگان، تسهیلات ۴۰ درصدی، اوراق ۳۷ درصدی و... تولید را زمین گیر و غیراقتصادی کرده است. در شرایط فعلی استفاده از سیاستهای انقباضی شدید توام با رکود برای کنترل تورم برخلاف نظر صریح رئیسجمهور شهید است.
نکته مهم دیگر اوراق خاص با نرخ ۳۰ درصد است که سالگذشته آنچنان بازارهای مالی و پولی را بههم ریخت که شاید در سالهای گذشته تجربه نشده بود. بنابراین این سیاستها در کنار فشارهای مالیاتی پرابهام موجب انصراف از فعالیتهای اقتصادی در همه بخشها و سطوح شده است. چراکه با نرخ سود بدون ریسک ۳۷ درصد انگیزهای برای تولید نمیماند و تولید با حاشیه سود یکسوم این نرخ و با انواع ریسکها، امیدی به دوام نخواهد داشت.
از این رو لازم است ضمن تغییر رویکرد، توجه واقعی و عملیاتی در جهت تقویت تولید بهعمل آید. بازار سرمایه به عوامل متعدد و تصمیمات، عکس العمل نشان می دهد. یکی از چالشهای مهم بورس موضوع حذف معافیتهای مالیاتی بود که با تلاشهای کمیسیون اقتصادی مجلس اصلاح شد. امید می رود مجلس دوازدهم نیز با دولت بعدی در حمایت از تولید و سرمایهگذاری مسیر کارشناسیتری را طی کند.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام