همفکران
1401/03/31
17:23
گزارش بازار/ سنگینی سایه رکود، همچنان بر سر بازار سرمایه!

شاخص کل بورس تهران در آخرین روز از خرداد ۱۴۰۱، با افت ۷۶۰۰ واحدی مواجه شد و در سطح ۱ میلیون و ۵۳۹ هزار واحد پرونده این ماه را بست. این شاخص بورسی نتوانست در مدار مثبت به حرکتش ادامه دهد و برخلاف روز گذشته، امروز را تماما در مسیر نزولی سپری کرد. شاخص هموزن امروز هم همسو با دیگر نماگرها منفی بود و پا به پای شاخص کل در مدار نزولی گام برداشت...

به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران در آخرین روز از خرداد ۱۴۰۱، با افت ۷۶۰۰ واحدی مواجه شد و در سطح ۱ میلیون و ۵۳۹ هزار واحد پرونده این ماه را بست. این شاخص بورسی نتوانست در مدار مثبت به حرکتش ادامه دهد و برخلاف روز گذشته، امروز را تماما در مسیر نزولی سپری کرد.


شاخص هموزن امروز هم همسو با دیگر نماگرها منفی بود و پا به پای شاخص کل در مدار نزولی گام برداشت تا ۳۱۰۰ واحد دیگر از ارتفاعش کاسته شود.


حکشتی، بوعلی و کویر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. حکشتی توانست برای دومین روز متوالی خریداران را به صف بنشاند و رشد حداکثری قیمت را تجربه کند. بوعلی حوالی صفر تابلو متوقف شد و کویر با رشد ۳ درصدی قیمت به کارش پایان داد. فملی، نوری و فولاد بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. فملی و فولاد به افت ۱ درصدی قیمت اکتفا کردندو نوری با عرضه بیشتری مواجه بود و افت بالغ بر ۲ درصدی قیمت را رقم زد.


در پایان بازار امروز شاخص فرابورس تحت تاثیر افت قیمت نمادهای شگویا و زاگرس و دماوند، حدود ۱۵۳ واحد کاهش یافت و در سطح ۲۰ هزار و ۸۳۳ واحد متوقف شد. دی و کوثر نمادهایی بودند که بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص داشتند و مانع از افت بیشتر آن شدند.


بر اساس اعلام کانال آوای آگاه در بازار امروز ۴۴۹ میلیارد تومان خروج پول از سوی حقیقی ها صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۷۷ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۵۵ میلیارد دلار رسید.




ترین های معاملات بورس


خودرویی ها، فلزات اساسی ها و شیمیایی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، هلدینگ و بانک به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات نیز بودند. امروز نمادهای شستا، خگستر و خودرو نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.


ورود و خروج پول های حقیقی



امروز انبوه سازی ها بیشترین پول را از سوی سهامداران خرد جذب کردند. در مقابل، بیشترین خروج نقدینگی های خرد از دو صنعت شیمیایی ها و فلزات اساسی ها صورت گرفت. نمادهای وخاور و وآذر بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و نمادهای تاصیکو و تفارس بیش از همه در حمایت حقوقی‌ها بودند.



آخرین روز معاملاتی ماه خرداد کم حجم و پرعرضه سپری شد، به طوری که خریداران تنها در برخی از تک نمادها دیده می شدن و عمده شرکت ها به دست و پنجه نرم کردن با فروشندگان مشغول بودند.


در صنعت خودرو، خریداران خاور همچنان صف نشین بودند و به همین موجب نماد مذکور امروز هم ۳+ خورد و به ۱۷۴ تومان رسید. ورنا، خپارس و خکرمان از محدود نمادهایی بودند که سبزپوش بستند البته رشد قیمتی قابل توجهی نداشتند و در مرز صفر معاملاتی بستند. خگستر و خساپا با افت بالغ بر ۱ درصدی قیمت مواجه شدند. ایران خودرو ۲- خورد و پس از جابه جایی ۱۹۸ میلیون برگه سهم در قیمت ۲۰۴ تومان بسته شد.


امروز هم معاملات بانکی ها درغیاب وبملت و وتجارت گذشت. مجمع دو غول بانکی برگزار شد و در انتها بانک ملت به تقسیم سود ۱۰۰ ریالی و بانک تجارت به تقسیم سود ۲۰ ریالی (به ازای هر سهم) بسنده کردند. بانک دی با صف خرید آغاز کرد اما پس از افزایش عرضه ها با رشد ۱ درصدی قیمت به کارش پایان داد. وبصادر با افت حدود ۲ درصدی مواجه شد و به ۱۷۶ تومان رسید.


در مخابراتی ها، خریداران امروز به سراغ آسیاتک رفتند و این نماد را به صف خرید رساندند. نماد مذکور امروز۱۷۶۸ تومان شد. های وب که دیروز با رشد حداکثری قیمت همراه بود، امروز را به نوسانات مثبت در حوالی صفر تابلو سپری کرد و در محدوده ۹۷۰ تومان باقی ماند.


حکشتی که ۲ - ۳ هفته ای روند اصلاحی در پیش گرفته بود امروز بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و توانست در سقف قیمتی خریداران را صف نشین کند. نماد مذکور امروز به ۲۰۵۰ تومان رسید و ۳۹ میلیون برگه سهم در آن مبادله شد.


در مجموع در ماه خرداد، سهامداران بازار سرمایه شاهد سپری شدن روزهایی سخت و مبهم بودند. در دوره یکماهه خرداد ۱۴۰۱ تعداد ۳۵ صنعت معادل هفتاد و شش درصد از کل صنایع با افت ارزش بازار مواجه شدند و تنها ۱۱ صنعت معادل ۲۴ درصد از کل صنایع به بازدهی مثبت رسیدند. بیشترین بازدهی منفی در صنایع پیمانکاری صنعتی و محصولات چرمی رخ داد و عمده ترین بازدهی مثبت متعلق به نیروگاه و یوتیلیتی ها و همچنین قند و شکری ها بود.




نمادهای مشکوک


در بازه ۷ روزه نمادهای ثاژن، گنگین و سغدیر و در بازه ۳۰ روزه نمادهای شاوان، سغدیر و قمرو بیشترین حجم مشکوک را داشت.


بیشترین و کمترین بازدهی روزانه


بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدم‌ها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را تکنو با ۴.۶۱ درصد، امین با ۴.۰۲ درصد و سصفها با ۳.۴۸ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام داسوه با ۴.۱۷ درصد، دکیمی با ۳.۱۷ درصد و وبوعلی با ۲.۹۹ درصد افت خورد.


در لحظه تنظیم این گزارش


قیمت دلار به نسبت روز گذشته افزایش ۷۰ تومانی داشت و هم اکنون هر دلار در بازار آزاد به قیمت ۳۱ هزار و ۸۲۰ تومان در حال معامله است.


سکه طرح جدید ۰.۵۷ درصد رشد داشت و به ۱۵ میلیون و ۴۸۶ هزار تومان رسید.


انس طلا ۰.۰۴ درصد کاهش ارزش داشت و به محدوده ۱۸۳۷ دلار رسیده است.


انتهای خبر

0
0