بااقتصاد
1401/02/25
13:35
ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه ادامه دارد / شاخص کل منفی اما برایند ورود پول به بازار مثبت بود

در روز گذشته بالاترین ارزش معاملات خرد در اردیبهشت رقم خورد و شاهد آن بودیم که ارزش معاملات خرد به رقم ۷۸۵۸ میلیارد تومان رسید. رونق معاملات بازار سرمایه تحت تاثیر توجه ویژه خرید حقیقی‌هاست، از این رو امروز ارزش معاملات خرد از مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون شکسته شد و شاهد ارزش معامله ۸۶۰۱ میلیارد تومانی بودیم.

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد ، هرچند شاخصه نشان‌دهنده وضعیت معامله در بازار سرمایه که شاخص کل بورس است ، امروز در مدار منفی حرکت کرد اما همچنان شاهد ورود پول حقیقی‌ها به بازار بودیم و ارزش معاملات خرد توانست رکورد مهرماه ۱۴۰۰ که بالاترین سطح در ماه‌های اخیر بود را بشکند و به ۸۶۰۱ میلیارد تومان برسد.


رابطه دلار و بورس


دلار در بازار آزاد طی روز جاری هم‌چنان در کانال ۳۰ هزار تومانی معامله شد اما نمادهای وابسته به دلار که عمدتا صنایع بزرگ بازار به شمار می‌روند شامل : فرآورده نفتی ، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی ، اکثرا با افت قیمت همراه بودند و در مدار منفی به معامله پرداختند. در مقابل صنایع کوچک به ویژه گروه زراعت هم‌چنان متاثر از تغییراتی که در نرخ شیر خام به وجود آمده مورد اقبال هستند و حقیقی‌ها توجه مخصوصی به آن‌ها دارند.


جزییات مهم از معاملاتی شدن سهام عدالت


حسن فرج‌زاده ، عضو هیئت رئیسه سازمان بورس اعلام کرد پس از اصلاح آیین‌نامه اجرای سهام عدالت، مجامع عمومی شرکت‌های استانی سهام عدالت برگزار و بعد از آن شورای عالی بورس تصمیم خواهد گرفت زمان معاملاتی شدن سهام عدالت چه وقتی باشد.


کاهش ریسک معاملات و شرایط تورمی پیش‌رو عوامل اصلی استقبال از بورس


از هفته گذشته تاکنون شاهد افزایش استقبال خریداران در بازار سرمایه هستیم ؛ بازار سهام معاملات روان و باثباتی را طی می‌کند و ارزش نسبتا بالای معاملات نشان از افزایش اعتماد و کاهش ریسک معاملات دارد و سبب شده تا روند کلی معاملات باثبات و صعودی باشد.


درکنار ثبات نسبی نرخ‌های جهانی و چشم‌انداز تورمی اقتصاد و ارزش ، تصمیمات حمایتی سازمان و مسئولان اقتصادی باعث افزایش اعتماد دوباره شده است. در این بین نوسانات طبیعی که ذات بازار است نباید نادیده گرفته شود و انتظار روند اکیدا صعودی از معاملات صحیح نیست.


شاخص کل هم‌اکنون در جای حساسی قرار گرفته و توانسته محدوده مهم مقاومتی که ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بود را شکسته است در صورت مبنا قرار دادن وضعیت فعلی نرخ‌های بهره ، قیمت دلار و نفت احتمال صعود بیشتر شاخص بورس وجود دارد اما حرکت قدرتمند صعودی و شکسته شدن سقف‌هایی که شاخص در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تجربه کرد نیازمند محرک‌های قوی‌تر است که فعلا دیده نمی‌شود. بدین ترتیب انتظاری که از حرکت کنونی وجود دارد یک حرکت آرام با شیب‌های مثبت و منفی است که روندهای مثبت در آن بیشتر جلب توجه می‌کند.


مدیرعامل صندوق بازنشتگی فولاد درباره شایعات فروش سهام سایپا توضیح داد


مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد با اشاره به شایعاتی مبنی بر فروش سهام سایپا با رنج منفی به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: صندوق بازنشستگی فولاد به منظور پرداخت حقوق بازنشستگان و همچنین مقدار کسری خود طی چند روز اخیر اقدام به فروش سهام تحت مدیریت خود کرده است.


حسین عامریان افزود: با توجه به اینکه نقدشوندگی در بازار سرمایه بالا است، صندوق بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشستگان باید از بازار سرمایه کمک می‌گرفت. به همین دلیل مقدار کمی از سهام سایپا را به فروش رساند که متاسفانه به دلیل شیطنت برخی افراد، حساسیت این اقدام از سوی صندوق، بسیار شدت یافت.


وی عنوان کرد: برخی افراد با حاشیه‌سازی، فضا را برای این اقدام نامساعد کردند در صورتی که این صندوق سهامدار این سهم است و به هیچ عنوان خواهان خراب کردن این سهم نبوده و نیستیم.


مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد ادامه داد: اقدام صندوق تنها در جهت تامین نقدینگی برای حقوق بازنشستگان بود که خوشبختانه انجام شد و ما خواهان به حاشیه بردن سهم سایپا نیستیم.


عامریان خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی برای منافع شخصی خود به این موضوع دامن زده و برای آن حاشیه‌سازی کرده اند در صورتی که مشکل خاصی نیست و تمام حواس صندوق به این سهم است.


وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با بهبود بازار، شاهد ارزندگی بیشتر سهم سایپا خوااهیم بود و شرایط بهتر از حال خواهد شد.


نمای پایانی معاملات بازارهای سهام تهران، یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱


به روزهای پایانی اردیبهشت نزدیک می‌شویم ، ماهی که در آن شاهد اتفاقات فراوان و تاثیرگذار بر بازار سرمایه بودیم برآیند کلی معاملات تا به اینجا نشان می‌دهد که از ابتدای اردیبهشت بالاترین میزان بازدهی متعلق به گروه‌های کشاورزی و محصولات غذایی بوده و این دو گروه توانسته‌اند در یک ماه گذشته بازدهی بیش از ۴۰ درصدی داشته باشند. پس از دو گروه نام برده سایر صنایع کوچک بازار نسبت به صنایع بزرگ بیشتر مورد توجه بودند صنایع کاشی و سرامیک و دارو نیز بازدهی بیش از ۲۰ درصدی داشتند. سیمانی‌ها نیز بازدهی ۱۷ درصدی را ثبت کردند. صنایع بزرگ با بازدهی‌های ۵ تا ۶ درصدی در رده‌های دسته‌‌بندی قرار گرفته‌اند.


واما در بازار امروز بیشترین ارزش معاملات در نمادهای خساپا ، سیمرغ و خگستر صورت گرفت و بیشترین حجم معامله به نام نمادهای خساپا ، شستا و خودرو ثبت شد. بیشترین خالص خرید حقیقی‌ها در نمادهای غبشهر ، وبشهر و شکام رقم خورد و بیشترین خالص خرید حقوقی‌ها متعلق به نمادهای شپنا ، شتران و وبملت بود.


خودرو ، محصولات غذایی به جز قند ، فرآورده نفتی و زراعت به ترتیب با ارزش معامله ۱۰۵۱ میلیاردتومان ، ۶۴۹ میلیارد تومان ، ۴۲۰ میلیارد تومان و ۳۷۷ میلیارد تومان برترین صنایع بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.



بازار نقدی بورس:


شاخص کل بورس: ۱,۵۷۲,۹۷۹ (۵۴۳۱ واحد کاهش)


شاخص کل هم‌وزن: ۴۴۴,۹۷۲ (۳۲۵ واحد افزایش )


ارزش معاملات: ۷۵۲۶ میلیارد تومان


حجم معاملات: ۱۲.۵ میلیارد برگه سهم


سه نماد با بیش‌ترین تاثیر منفی: شپنا ، فملی ، فولاد


بازار نقدی فرابورس:


شاخص کل: ۲۱,۴۸۹ (۸۷ واحد کاهش)


ارزش معاملات: ۴۹۱۵ میلیارد تومان


حجم معاملات: ۵.۰ میلیارد برگه سهم


سه نماد با بیش‌ترین تاثیر منفی: آریا ، شگویا ، غصینو



انتهای خبر

0
0