مبین تحلیل
1400/03/15
16:53
خلاصه بازار هفته در پیش بینی هفته گذشته از لزوم کاهش فاصله بازدهی بلندمدت بین شاخص کل و هموزن گفتیم که با روند بازگشایی های بدون دامنه نوسان این پی...

خلاصه بازار هفته


در پیش بینی هفته گذشته از لزوم کاهش فاصله بازدهی بلندمدت بین شاخص کل و هموزن گفتیم که با روند بازگشایی های بدون دامنه نوسان این پیش بینی واقع شد. در این هفته شاخص هموزن در حالی بازدهی منفی نزدیک به صفر داشت که شاخص کل با بازدهی ۳.۵٪ به کار خود پایان داد. این روند بازار در سال جدید نشان از تحلیلی شدن بازار دارد، در حالی که در هفته های گذشته خبرهای مثبت و تصمیمات به ظاهر تاثیرگذار بر روند مثبت بازار مخابره می شد و انتظارات را برای رشد بازار شکل می داد ولی در اکثر هفته ها شاهد ریزش بازار بودیم و در نهایت شاخص های کل و هموزن به ترتیب با کاهش ۱۵٪ و ۱۳٪ تا انتهای هفته گذشته رسیدند. ولی در هفته جاری که به جز معاملات سیمان در بورس کالا و رشد قیمت قند و شکر، خبر مثبت خاصی نداشتیم و حتی دلار نیمایی هم به کمتر از ۲۰،۵۰۰ تومان رسیده، شاهد بازدهی مثبت بزرگان بازار هستیم که اتفاقا دستوری و برای حفظ ارزش بازار نیست. چرایی این اتفاق را باید در نسبت P/E سالانه بازار (TTM) که به کمتر از ۱۱ رسیده و بسیاری از نمادها سودهای تقسیمی خوبی در درون خود دارند که پس از مجمع و تقسیم سود نقدی، این نسبت باز هم کاهش خواهد یافت. رشد انتظاری دلار هم بر این روند بی تاثیر نبوده است.


روند بازار


علیرغم بازار مثبت و ورود نقدینگی ۴۴۰ میلیارد تومانی شنبه، در نهایت خالص خروج ۳۰۰ میلیارد تومانی را در بخش حقیقی بازار در این هفته شاهد بودیم. بهترین صنایع هفته پالایشی ها و غذایی ها بودند که برای پالایشی ها با کاهش ۲۰٪ از ابتدای سال منطقی است ولی برای غذایی ها باید جانب احتیاط را حفظ کنیم و البته از پتانسیل حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در صنعت قند و روغن خوراکی غافل نباشیم. بهترین نماد بازار بعد از نماد عرضه اولیه ای غکورش، به ترتیب برکت، کماسه، کدما، سیستم و شپنا بودند. برکت به دلیل ریزش قیمتی ۳۰٪ و خبر تولید انبوه واکسن کرونا و کماسه هم به دلیل ریزش ۸۰٪ در یک ساله اخیر و نهایی شدن افزایش سرمایه ۶۴۰٪ برای خریداران جذاب بودند. اما از طرف دیگر ادامه بازگشایی های منفی بدون دامنه نوسان همچنان قربانی می گیرد و دغدغه اصلی سهامداران صنایع کوچک شده است. بیشترین ریزش های هفته با بیش از ۳۰٪ منفی به ترتیب به نمادهای ثتران ، دکیمی ، فالوم ، غگلستا و غویتا تعلق گرفته است.


کامودیتی و نفت


شاخص دلار خود را در محدوده ۹۰.۵٪ تثبیت کرده و اونس طلا به کمتر از ۱۸۷۰ دلار هم رسیده و نفت موفق به شکستن مقاومت ۷۰ دلاری شد و تا رکورد ۷۷ دلاری سال ۲۰۱۸ فاصله چندانی ندارد و پیش بینی ها از افزایش حجم تقاضا برای این کالای استراتژیک، آینده نزدیک ۸۰ دلاری را می بینند. این پیش بینی می تواند به رشد قیمت در سایر حامل های انرژی از جمله گاز و به تبع آن محصولات پتروشیمی شود. متانول متعادل و اوره رشدی است و سبد متنوع محصولات الفینی روند رو به رشدی دارند که به دلیل کاهش نرخ ارز در دو هفته اخیر در بورس کالا با اندکی کاهش قیمت مواجه شدند. در فلزات اساسی هم شاهد ثبات قیمت ها هستیم که پیش بینی رشد مصرف به دلیل کاهش اثرات کرونا در جهان، انتظارات رشد قیمتی در میان مدت را برای آنها ایجاد کرده است. اما در صنعت فولاد با توجه به ارزش بالای معاملات و سهم بسیار چین، از شکننده بودن قیمت ها صحبت به میان می آید و باید به کاهش فاصله ها در محصولات با فرآیند تولید یکسان هم نگاهی داشته باشیم. اسلب که فاصله قیمتی زیادی با شمش فولاد گرفته (رشد قیمتی ورق فولادی) با کاهش قیمت یکی و یا افزایش دیگری باید جبران شود. میلگرد هم که به کمترین فاصله با شمش فولاد رسیده بود در حال حاضر با نرخی برابر با ۱.۳ شمش فولاد در حال معامله است.


کدال


مهمترین های کدالی هفته به گزارش امیدوارکننده شپترو با خروج از زیان دهی در سال ۹۹ ، افزایش نرخ (هر چند اندک) در صنعت نیروگاهی، افزایش نرخ ۷۰٪ بخشی از محصولات خمهر و رشد ۷۷٪ نرخ شکر در قمرو است. دریافت مجوز افزایش نرخ ۲۱٪ محصولات شوینده در شگل و ۲۶٪ محصولات کساوه جدیدترین تلاش ها برای تطبیق نرخ محصولات شرکت ها با تورم واقعی سال جاری است.آغاز به کار شرکت سلولزی زیرمجموعه چکاپا و همچنین تسویه بدهی شصفها به سمایه با فروش سهام وثیقه از دیگر افشای اطلاعات های مهم بازار در هفته جاری بوده است.


پیش بینی بازار


با بازگشت تقاضا به گروه پالایشی و رشد قیمت نفت ، برای هفته پیشرو هم انتظار رشد در ای نگروه در کنار نمادهای روانکار را داریم. همچنین همراهی اوره ای ها در کاهش قیمت علیرغم رشد قیمت جهانی محصول، منتظر افزایش تقاضا و رشد قیمتی برای این گروه هم هستیم. با دریافت مجوزهای پیاپی رشد نرخ در صنایع کوچک داخلی و از طرفی بازگشایی های منفی در این صنایع، از میانه هفته آینده باید شاهد رشد هرچند هیجانی در این صنایع از جمله نیروگاهی و غذایی و لاستیکی باشیم. بهترین های این صنایع رمپنا و غبشهر و پکرمان هستند.



انتهای خبر

0
0