همفکران
1400/10/06
16:43
گزارش بازار / کامیابی بزرگان

شاخص کل بورس تهران در ۶امین روز معاملاتی دی ماه ۱۴۰۰، با جهش بیش از ۱۶ هزار واحدی معادل ۱.۱۸ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد پیشروی کرد. این شاخص بورسی که تقریبا از محدوده حمایتی ۱۲۸۰-۱۳۰۰ واحد برگشت و در دو روز اخیر درگیر با سطح ۱۳۸۰-۱۴۰۰ واحد به عنوان مقاومت کوتاه مدت بود، امروز را در مدار صعودی آغاز کرد و...

به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران در ۶امین روز معاملاتی دی ماه ۱۴۰۰، با جهش بیش از ۱۶ هزار واحدی معادل ۱.۱۸ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد پیشروی کرد. این شاخص بورسی که تقریبا از محدوده حمایتی ۱۲۸۰-۱۳۰۰ واحد برگشت و در دو روز اخیر درگیر با سطح ۱۳۸۰-۱۴۰۰ واحد به عنوان مقاومت کوتاه مدت بود، امروز را در مدار صعودی آغاز کرد و با پایداری در این مدار مثبت، موفق شد در همان نیمه اول به بالای ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صعود کند. از نظر کارشناسان اگر شاخص بتواند در این محدوده استقامت کند و از آن عبور کند، یک رشد تا محدوده ۱۵۵۰ تا ۱۶۰۰ خواهد داشت.


امروز کوچکتر های بازار هم وضعیت مطلوبی داشتند و توانستند شاخص هموزن را ۵۱۰۰ واحد بالا بکشند و به سطح ۳۶۵ هزار واحد برسانند. فملی، فولاد و کچاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. اگرچه فملی برای دقایقی صف خرید را تجربه کرد اما در مجموع هیچ کدام با صف خرید به خط پایان نرسیدند. فارس، شفن و کویر بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. هیچ کدام به صف فروش نرفتند و به جز کویر که با افت ۲ درصدی قیمت پایانی روز را به پایان رساند، دو نماد دیگر به نوسان حوالی صفر تابلو بسنده کردند.


فرابورس هم سعی کرد همسو با دیگر نماگرها سبزپوش بماند. شاخص این بازار با رشد محدود ۶۲ واحدی به ۱۸ هزار ۷۲۰ واحد رسید. بپاس بیش از همه اثر منفی داشت و آریا، هرمز و صبا بیش از همه اثر مثبت باقی گذاشتند.


بر اساس اعلام کانال آوای آگاه در بازار امروز ۲۱۴ میلیارد تومان خروج پول از سوی حقیقی های بازار صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۶۹ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۵۳ میلیارد دلار رسید.




خبرهای موثر

وزیر خارجه : در مذاکرات وین سند ژوئن ۲۰۲۰ را کنار گذاشتیم و به سند جدید و مشترکی رسیدیم.


دور جدید مذاکرات در وین امروز (دوشنبه) شروع می‌شود. امروز سند مشترک و قابل‌قبولی روی میز مذاکره‌کنندگان داریم که آن‌ها را از اسناد یکم و پانزدهم دسامبر می‌خوانیم؛ هم در موضوع هسته‌ای و هم تحریم‌ها.


یعنی دیگر سند ژوئن ۲۰۲۰ را کنار گذاشتیم به سند جدید و مشترکی رسیدیم. از امروز مذاکرات ما حول آن سند مشترک شروع می شود؛ از جمله موضوعات در دستورکار در مذاکرات جاری ما بحث تصمین و راستی‌آزمایی است.



دیدار سه‌جانبه روسای هیات‌های ایران، روسیه و چین در آستانه دور هشتم مذاکرات وین


روسای هیات‌های ایران، روسیه و چین پیش از آغاز دور هشتم مذاکرات وین دیدار کردند.


در آستانه برگزاری کمیسیون مشترک برجام، دیدار سه‌جانبه روسای هیات‌های ایران، روسیه و چین در هتل کوبورگ وین در حال برگزاری است.



صادرات بنزین متوقف نشده است/ اولویت تامین نیاز داخلی است


خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: صادرات بنزین هیچگاه متوقف نشده، اما نوسان دارد، اولویت ما تامین نیاز داخلی است.


از سالیان گذشته موفق شدیم علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات بنزین هم داشته باشیم.


طبیعی است که ادامه دار بودن این وضعیت نیازمند صرفه‌جویی و بهینه سازی مصرف توسط مردم است.



اختلاف قیمت نیما و بازار باعث زیان تولیدکننده و مردم و زمینه ساز ایجاد رانت است


دکتر پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:


طبق قانون برنامه ششم، نرخ ارز شناورشده مبنای نرخ گذاری باید باشد


حتما باید به سمت تک نرخی شدن ارز برویم. دو نرخی شدن در اقتصاد همواره رانت زا بوده است. اختلاف ارز نیمایی و بازار مشابه اختلاف میان ارز ترجیحی و ارز بازار است.


این اختلاف قیمت علاوه بر زیان تولید کننده منجر به ضرر مردم هم میشود چراکه کالاها به قیمت ارز نیمایی یا ارز ترجیحی به دست مصرفکنندگان نمیرسد.


مردم از طرف دیگر به عنوان سهامدار شرکتهای بورسی از زیان تولید نیز متضرر میشوند.


ترین های معاملات بورس

خودرویی ها، فلزات اساسی ها و نفتی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، سرمایه گذاری و فلزات اساسی به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات بودند. امروز هم نمادهای خودرو، خساپا و خگستر نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.



ورود و خروج پول حقیقی



امروز هم صندوق های قابل معامله با اختلاف پذیرای بیشترین مقدار پول از سوی سهامداران خرد بودند. ولی در مقابل بیشترین خروج نقدینگی های حقیقی از دو صنعت هلدینگ ها و فرآورده های نفتی بود. در بین نمادها نیز جمح بیشترین ورود پول حقیقی را داشت و شستا و شتران بیش از همه در حمایت حقوقی‌ها بودند.



در مجموع امروز نیز روز خوبی برای بورس بازان بود...


همسو با پایان خوب روز گذشته، امروز نیز خریداران بازار بورس تهران دست پر به میدان آمدند و روند معاملات از همان ابتدا در مدار صعودی استارت خورد. در یکساعت ابتدایی برتری خریداران در کلیت بازار و هر لحظه بیشتر شدن این تقاضا امری مشهود بود. اما بعد از آن کمی از سرعت خریداران کاسته شد و عرضه ها نمایان تر شدند.


در آغاز معاملات امروز، خودرویی ها لیدری بازار را به عهده گرفتند. خگستر، خودرو و خساپا در همان دقایق ابتدایی خریداران را در صف نشاندند. همزمان با شروع نیمه دوم که عرضه ها شدت گرفت، صفوف خرید خودرو و خساپا نیز عرضه شد. این دو غول خودرویی اگرچه که با صف خرید به خط پایان نرسیدند اما توانستند رشد بیش از ۴ درصدی قیمت پایانی را رقم بزنند. در این میان اما خگستر، خشرق و خزامیا با صف خرید روز را به پایان رساندند.


فرآورده های نفتی که یک هفته ایست از صنایع جذاب بازار به شمار می روند، امروز نیز یکپارچه افزایش قیمت را تجربه کردند. شپنا یی که ممکن بود محدوده ۵۰۰ تومانی را رو به پایین بشکند، تا ۶۵۴ تومان هم معامله شد. شبندر امروز هم پرتقاضا بود و ۱۵۸ میلیون برگه سهم در آن جا به جا شد و قیمت پایانیش به ۶۷۴ تومان رسید.


کانی های فلزی از دیگر صنایع مورد توجه این روزها هستند که کماکان روندی صعودی دارند. چادرملو که ۶۰ درصد خریدارانش حقوقی ها بودند محدوده ۳۱۰۰ تومان را رد کرد و گل گهر نیز به ۲۳۰۰ تومان رسید.


فلزات اساسی ها هم چند روزیست از پرطرفداران بازار به شمار می روند. فسرب که روز را با صف خرید آغاز کرد، به ۲۲۰ تومان رسید. بعد از آن ذوب جز نخستین نماد هایی بود که به استقبال خریداران در صف خرید رفت و به دنبال آن رنج کشی های مثبت در فملی و فولاد استارت خورد. فملی به صف خرید رسید اما نتوانست آن را نگه دارد و در نهایت به رشد ۴.۱ درصدی قیمت پایانی رضایت داد. فولاد هم تا سقف قیمتی روزانه (۱۱۲۴ تومان) پیشروی داشت ولی در نهایت در قیمت ۱۰۹۶ تومان بسته شد.


در کوچک های بازار نیز می توان صنایع سیمان، برقی ها، مخابرات، رایانه، قند و.... را جز پرتقاضاها به شمار آورد.


در پایان بازار امروز ۱۰۰ نماد (۱۴ درصد) صف خرید داشتند و ۸ درصد از نماد های بازار در صف فروش به سر می بردند. اگرچه تعداد صفوف خرید بیشتر بود اما ارزش صفوف فروش برتری داشت، بنابراین ممکن است برای روز آینده شروع خوبی در انتظارمان نباشد.




ن مادهای مشکوک

در بازه ۷ روزه وحافظ، شمواد و شسینا و در بازه ۳۰ روزه نمادهای شسینا، وحافظ و پشاهن بیشترین حجم مشکوک را داشتند.


وحافظ که روزهای سبزش در طی امسال انگشت شمار بوده، امروز پس از یکهفته توقف (به دلیل افشای اطلاعات)، با افت حدود ۲۳ درصدی در قیمت ۷۱۰ تومان به مدار معاملات بازگشت. نماد مذکور امروز با اقبال سهامداران همراه شد و بیشتر روز را در صف خرید سپری کرد. امروز در این نماد بیمه ای بیش از ۸.۵ میلیون برگه سهم جابه جا شد که بیشترین حجم آن طی یک ماه و نیم اخیر است.


بیشترین و کمترین بازدهی روزانه

بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدم‌ها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را قهکمت با ۴.۳۷ درصد، قشهد با ۴.۲۹ درصد و غمهرا با ۴.۰۹ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام انرژی۱ با ۴.۹۹ درصد، وسخراج با ۴.۹۸ درصد و وسرضوی با ۴.۹۷ درصد افت خورد.


در لحظه تنظیم این گزارش

دلار با افزایشی محسوس، هم اکنون در بازار آزاد در قیمت ۳۰ هزار تومان در حال معامله است.


سکه طرح جدید ۰.۲۱ درصد نسبت به روز قبل کاهش داشت و به ۱۳ میلیون و ۱۱۹ هزار تومان رسید.


انس طلا ۰.۱۲ درصد کاهش ارزش داشت و به محدوده ۱۸۰۶ دلار رسید.


انتهای خبر

0
0