به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران ۲۱امین روز از خرداد ۱۴۰۱ را با افت ۲۰۰۰ واحدی به پایان رساند و تا سطح ۱ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد عقب نشینی کرد. این شاخص بورسی تمام روز را در مدار منفی گذراند و اگرچه در یکساعت پایانی کمی روندش بهتر شد اما بازهم با مغلوب فروشندگان شدن، به روند نزولی بازگشت. البته میزان افت شاخص با جو منفی حاکم بر بازار هماهنگی نداشت و مثبت دنبال شدن برخی از شاخص سازان، مانع از افت بیشترش شد.
شاخص هموزن هم همسو با کلیت بازار روندی منفی داشت و با کاهش بالغ بر ۱۵۰۰ واحدی نخستین روز معاملاتی هفته جاری را به پایان رساند.
فارس، فملی و شاراک بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. فارس سبزپوش در محدوده صفر تابلو متوقف شد. فملی با رشد ۱ درصدی قیمت به خط پایان رسید و شاراک با افزایش حدود ۲ درصدی قیمت روز را به آخر رساند. خودرو، وبصادر و وتجارت بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. خودرو با افت حدود ۴ درصدی قیمت مواجه شد. وبصادر کاهش حداکثری قیمت را تجربه کرد و با صف فروش بست. وتجارت در حوالی ۳- متوقف شد.
در پایان بازار امروز شاخص فرابورس تحت تاثیر افت قیمت نمادهای دماوند و ودی و بگیلان، ۳۱ واحد کاهش یافت و در سطح ۲۰ هزار و ۹۱۵ واحد قرار گرفت. فجهان و شرانل نمادهایی بودند که بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص داشتند و مانع از افت بیشتر آن شدند.
بر اساس اعلام کانال آوای آگاه امروز حدود ۴۷۸ میلیارد تومان خروج پول از سوی حقیقی ها صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۷۶ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۵۲ میلیارد دلار رسید.


خبرهای موثر
گروسی: امیدوارم در سریعترین زمان ممکن به ایران بروم/ از سرگیری مذاکرات عاقلانهترین گزینه است
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
ایران باید همواره بر بازرسی بیطرفانه و متعادل حساب باز کند و این مسالهای است که تنها آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتواند انجام دهد.
اقدامات اخیر ایران تاثیر منفی بر مذاکرات وین خواهد گذاشت.
امیدوارم که در سریعترین وقت ممکن به ایران سفر کنم.
از سرگیری مذاکرات هستهای امری بسیار ضروری است و این گزینه عاقلانهترین گزینه است.
تنشهایی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد اما همواره راهی برای تفاهم وجود دارد.
تعیین سقف و نحوه تخصیص ارز واردات خودرو با رعایت اولویتهای ارزی
طبق قانون ساماندهی صنعت خودرو، سقف و نحوه تخصیص ارز برای واردات خودرو با رعایت اولویتهای ارزی تعیین خواهد شد.
هفته گذشته رئیس مجلس شورای اسلامی قانون ساماندهی صنعت خودرو را ابلاغ کرد. براساس ماده این قانون، اجازه واردات خودرو به دولت، براساس آئین نامهای که به پیشنهاد وزارت صمت و تصویب هیات وزیران میرسد، داده شده است.
همچنین در این ماده تصریح شده است تعیین سقف واردات خودرو با ملاحظه تنظیم بازار، حمایت از تولید با کیفیت داخلی و رعایت منابع ارزی کشور با اولویت مصرف ارز برای کالاهای اساسی و ضروری تعیین خواهد شد.
اولیانوف: با وجود صدور قطعنامه میتوان مذاکرات وین را به نتیجه رساند
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی: اکنون باید به نحوی سعی کنیم مذاکرات وین را از سر بگیریم؛ البته انجام تمام اینها کار آسانی نیست، بهخصوص بعد از اینکه قطعنامه صادر شد، اوضاع تغییر کرده است.
ما باید این کار (توافق) را انجام دهیم زیرا هنوز امکان آن وجود دارد و در عین حال دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران باید ترغیب به تداوم گفتوگو بر سر مسائلی شوند که تا به حال حل نشدهاند.
دقیقا سه ماه از ایجاد وقفه در مذاکرات وین میگذرد. این تصمیمی اشتباه از سوی غربیها بود. نیازی نبود انگیزه موجود تضعیف شود.
دهم مارس (۱۹ اسفند) متن توافق احیای برجام تکمیل شده بود و در بحث برداشتن تحریمها، بیش از ۹۹ درصد توافق حاصل شده بود. چیزهای کوچکی باقی مانده بودد که میشد ظرف یکی دو روز بر سر آنها توافق کرد.
ترین های معاملات بورس
فلزات اساسی ها ، خودرویی ها و شیمیایی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، فلزات اساسی و بانک به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات نیز بودند. امروز نمادهای شستا، خودرو و خگستر نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.
ورود و خروج پول های حقیقی
امروز شاهد جذب نقدینگی حقیقی از سوی هیچ یک از صنایع نبودیم ولی در مقابل، بیشترین خروج نقدینگی های خرد با اختلاف از صندوق های قابل معامله صورت گرفت. نمادهای وآذر و قاسم بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و نمادهای فملی و شبندر بیش از همه در حمایت حقوقیها بودند.
در ادامه روند بی رمق بازار سهام طی هفته گذشته ، در نخستین روز معاملاتی هفته جاری نیز شاهد آغازی متعادل و اما کم حجم در بازار بورس تهران بودیم. این تداوم کاهش حجم معاملات موجب شد که حتی با وجود منفی دنبال شدن اکثریت نمادها، شاخص افت قابل توجهی نداشته باشد و تنها ۲ هزار واحد عقب نشینی کند.
خودرویی ها از جمله صنایع مورد توجه فروشندگان بودند. عمده نماد های این گروه افت قیمتی را تجربه کردند. خگستر با صف فروش بست و امروز به یک قدمی مرز ۳۰۰ تومانی رسید. ایران خودرو و خساپا بالغ بر ۳ درصد افت قیمتی داشتند و به ترتیب ۱۹۶ تومان و ۱۷۷ تومان شدند. در این میان ورنا در مرز صفر معاملاتی سنگر گرفت و افت قیمتی خاصی نداشت و خدیزل روزی مثبت را با رشد ۳.۵ درصدی قیمت پشت سر گذاشت.
بانکی ها هم روز خوبی نداشتند و عمدتا روندی نزولی را سپری کردند. وبصادر با افت حداکثری قیمت به ۱۷۵ تومان رسید. وبملت ۱.۵- خورد و ۳۶۵ تومان شد. وتجارت و وپاسار حدود ۳ درصد افت قیمتی را رقم زدند. در این میان سامان پرتقاضا بود و حوالی سقف قیمتی متوقف شد.
روند صعودی دلار تا حدودی سهم های وابسته را از افت قیمتی در امان نگه داشت. البته ناگفته نماند که سهم های دلاری از این رالی صعودی که در دلار اتفاق افتاده خیلی عقبند.
فلزات اساسی متعادل و مثبت بودند. فاسمین ۲+ خورد و ۲۱۱۱ تومان شد. فملی با رشد ۱ درصدی در قیمت ۷۴۲ تومان به کارش پایان داد. فولاد و فخوز به نوسانات مثبت در محدوده صفر تابلو اکتفا کردند.
روند صعودی قیمت در برخی از سیمانی ها ادامه داشت. سفارس با رشد ۳ درصدی به ۲۱۳۶ تومان رسید. سصفها صف خریدش تا انتها پابرجا ماند و در قیمت ۵۵۳۶ تومان روز را به پایان رساند. ستران و سخوز نیز روندی مثبت داشتند.
پالایشی ها در ابتدا روندی نزولی داشتند و تا محدوده ۱- و ۲- نیز عقب نشینی کردند. اما در ادامه با بهبود تقاضا همراه شدند و توانستند در مرز صفر معاملاتی مقاومت کنند تا حداقل با افت قیمتی مواجه نشوند. شپنا و شبندر به ترتیب در محدوده ۶۷۵ تومان و ۸۷۰ تومان روز را به پایان بردند. در شتران ۶۶ میلیون برگه سهم جا به جا شد و در قیمت ۵۲۹ تومان از حرکت بازایستاد.
در مجموع امروز خبری در بازار سهام نبود، به طوری که یا افت قیمتی را در نمادها شاهد بودیم و یا درجا زدنشان در صفر تابلو. در مقابل اما، هیجان خرید در صندوق های طلا تا حدودی زیاد بود.


نمادهای مشکوک
در بازه ۷ روزه و ۳۰ روزه نمادهای وسالت، فسازان، غیوان و پشاهن بیشترین حجم مشکوک را داشتند.
بیشترین و کمترین بازدهی روزانه
بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدمها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را تکنو با ۴.۷۹ درصد، وپخش با ۲.۷۳ درصد و غپاک با ۲.۴۱ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام فمراد با ۴.۹۸ درصد، ولملت با ۴.۹۱ درصد و وآذر با ۴.۴۱ درصد افت خورد.
در لحظه تنظیم این گزارش
دلار در آخر هفته روندی صعودی داشت و هم اکنون هر دلار در بازار آزاد به قیمت ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان در حال معامله است.
سکه طرح جدید ۱.۱۸ درصد رشد داشت و به ۱۵ میلیون و ۷۵۶ هزار تومان رسید.
انس طلا ۰.۰۷ درصد کاهش ارزش داشت و به محدوده ۱۸۷۱ دلار رسید.