بلومبرگ فارسی
1399/10/23
09:44
اگرچه، ایران تلاش نکرد تنگه هرمز را ببندد، اما پس از آن میان دو کشور جنگ نفتکش ها دنبال آن رخ داد که طرفین به 451 فروند کشتی بین خود حمله کردند. ای...

اگرچه، ایران تلاش نکرد تنگه هرمز را ببندد، اما پس از آن میان دو کشور جنگ نفتکش ها دنبال آن رخ داد که طرفین به ۴۵۱ فروند کشتی بین خود حمله کردند.


این امر سبب شد تا هزینه بیمه نفتکش ها به میزان چشمگیری بالا رود و به افزایش قیمت نفت کمک کرد.


زمانی که در سال ۲۰۱۱، تحریم ها علیه ایران اعمال شد، ایران تهدید کرد تنگه هرمز را می بندد اما در نهایت این کار را نکرد.


تاجران نفتی تردید دارند که این کشور این تنگه را کاملا ببندد زیرا مانع صادرات نفت خود ایران نیز می شود.


* آیا این تنگه قابل حفاظت هست؟


در جریان جنگ نفتکش ها، نیروی دریایی آمریکا به اسکورت کشتی ها در خلیج فارس متوسل شد. در سال ۲۰۱۹ یک ناو هواپیمابر و بمب افکن B-۵۲ به منطقه اعزام کرد. در همان سال، آمریکا یک عملیات نگهبانی با مشارکت، انگلیس، استرالیا، بحرین و امارات موسوم به ایجاد امنیت دریایی بیت المللی آغاز کرد.


* چه کسی بیشترین وابستگی را به تنگه هرمز دارد؟


عربستان بیشترین صادرات نفت از طریق تنگه هرمز را انجام می دهد هرچند که می تواند این صادرات را با استفاده از خط لوله ۷۴۶ مایلی در سراسر این کشور به پایانه ای در دریای سرخ انجام دهد. امارات هم تاحدی می تواند این تنگه را با ارسال ۱.۵ میلیون بشکه در روز از طریق خط لوله از میادین نفتی خود به بندر فجیره در خلیج عمان دور بزند.


کشورهای مهم تولیدکننده نفت اوپک که به صادرات از تنگه هرمز وابسته اند:



مقداری از نفت عراق هم می تواند از بندر سیهان ترکیه از طریق دریا صادر شود اما ۸۵ درصد انتقال نفت این کشور از طریق تنگه هرمز است که این کشور را به شدت به این آبراه رایگان وابسته می کند.


کویت، قطر و بحرین هیچ گزینه ای ندارند.



نفت عربستان از این طریق بسیار هزینه بر و طولانی مدت خواهد بود. امارات هم از زمان نخستین تهدید ایران در سال ۲۰۱۱ در اتمام و ارسال نفت از طریق خط لوله ذکر شده موفق نبوده است.



https://www.bloomberg.com/news/newsletters/۲۰۲۱-۰۱-۰۴/it-s-not-quite-the-same-world-as-۲۰۲۰




☑️


بلومبرگ فارسی✔️



انتهای خبر

0
0