فارس نیوز
1401/12/13
17:26
فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها عامل ریزش بازار سرمایه/ چرا روند بورس بی‌ثبات شد

کارشناس بازار سرمایه گفت: معامله‌گرانی که در بازار حضور دارند، وقتی در شرایط سود قرار می گیرند، به دلیل بی اعتمادی به روندهای بازار، سریعا در طرف عرضه قرار می‌گیرند و همین مساله نیز روند بورس را بی‌ثبات کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در وضعیت نامشخصی به سر می‌برد و هنور روند صعودی یا نزولی بورس مشخص نشده است، در جریان معاملات هر روز بازار سهام، گروه‌های مختلف با روند متفاوتی بازار را طی می‌کنند.


بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بی اعتمادی موجود در بازار سرمایه علت اصلی ریزش این روزهای بورس است. افراد به دلیل مطمئن نبودن از ادامه روند بازار، به دنبال نوسان گیری هستند.


نوسان گیری یکی از دلایل رفت و برگشت های شاخص های بورس در ماه های گذشته بوده است. در جریان معاملات امروز شاخص به کانال ۱.۷ میلیون واحدی بازگشت.


در صورتی که سهامداران خرد به بازار سرمایه بازگردند، می توان امیدوار بود تا در روزهای آینده بورس بازهم به کانال بالاتر برود.


در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، ۲۰۶ نماد رشد قیمت داشتند و ۴۴۵ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۳۲ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۶۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.


* بی ثباتی در بورس به علت بی اعتمادی به بازار سرمایه


علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: کاهش قیمت دلار در بازار، منجر به افت قیمت در سهام صادراتی شده است. فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها از جمله گروه هایی هستند که امروز قرمزپوش بودند.


وی ادامه داد: معامله ‌گرانی که در بازار حضور دارند، وقتی در شرایط سود قرار می گیرند به دلیل بی اعتمادی به روندهای بازار، سریعا در طرف عرضه قرار می گیرند و همین مساله نیز روند بورس را بی ثبات کرده است.


این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در دوره های صعودی بورس، ممکن است افرادی که سهام خود را فروخته اند، از افزایش قیمت ها جا بمانند و پشیمان شوند. با توجه به ریتم حرکتی دلار و جاماندگی ریال صنایع ریالی صنایع جذابی برای ابتدای سال آتی هستند.


* ریزش دسته جمعی شاخص های بورس


در جریان معاملات امروز بورس، شاخص کل با ریزش ۳۳ هزار و ۵۶۲ واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۷۸۸ هزار و ۲۰۹ واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی ۱.۸۴ درصد بوده است.


شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افت ۴ هزار و ۸۸۰ واحدی در رقم ۵۳۲ هزار و ۹۹۰ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی ۹۱ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با کاهش ۲۸۸ واحدی در سطح ۲۲ هزار و ۷۱۹ واحد قرار گرفت.


* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام


ارزش معاملات کل بازار سهام به ۴۵ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۶ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان بود که ۷۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.


امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۲۷.۵ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۷ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان رسید.


* تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه


امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز پیاپی منفی بود و ۹۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.


در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شتران (پالایش نفت تهران) اختصاص داشت. در سوی دیگر، وبانک (سرمایه گذاری گروه توسعه ملی)، رمپنا (گروه مپنا) و سصفها (سیمان اصفهان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.


پایان پیام/


انتهای خبر

0
0