بورس۲۴
1401/03/04
16:51
چهارمین عرضه اولیه فرابورس ایران انجام شد؛ ۵۶ صندوق سهامدار ۲.۵ درصد از سهام «فغدیر»

امروز چهارمین عرضه اولیه فرابورس ایران با عرضه ۳۰۰ میلیون سهام شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان به سرمایه‌گذاران واجد شرایط انجام شد و در نهایت ۵۶ صندوق قادر به خرید ۲.۵ درصد از سهم «فغدیر» شدند.

چهارمین عرضه اولیه فرابورس ایران انجام شد؛ 56 صندوق سهامدار 2.5 درصد از سهام «فغدیر»

بورس۲۴ : امروز چهارمین عرضه اولیه فرابورس ایران با عرضه ۳۰۰ میلیون سهام شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان به سرمایه‌گذاران واجد شرایط انجام شد و در نهایت ۵۶ صندوق قادر به خرید ۲.۵ درصد از سهم «فغدیر» شدند.


امروز چهارشنبه چهارم خرداد ماه چهارمین عرضه اولیه فرابورس ایران با روش حراج به سرمایه‌گذاران واجد شرایط انجام شد که با عرضه ۳۰۰ میلیون سهام شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در نهایت از میان ۱۶۰ صندوق مشارکت‌کننده، ۵۶ صندوق موفق به خرید سهم «فغدیر» شدند.


۲.۵ درصد از سهام شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در نماد «فغدیر» امروز روی میز فروش رفت و قیمت متوسط ۱۸۵۷ تومان برای هر سهم این شرکت کشف شد.


در این عرضه که بدون نمایش مظنه‌های سفارش‌گیری برای متقاضیان انجام می‌گرفت، ۱۶۰ صندوق مشارکت کننده طی دوره سفارش‌گیری از ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ با یکدیگر به رقابت پرداختند و در نهایت ۵۶ صندوق سهامدار فغدیر شدند.


یکی از ویژگی‌های عرضه «فغدیر» سهمیه قابل توجه برای هر متقاضی بود به شکلی که حداکثر ۳۰ میلیون سهم برای هر کد معاملاتی در نظر گرفته شده بود.


در حالی که سفارش‌گیری امروز بدون سقف قیمت انجام می‌گرفت، کف قیمت طبق اطلاعیه عرضه اولیه ۱۴۵۰ تومان در نظر گرفته شد.


همچنین به واسطه متفاوت بودن ساز و کار کشف قیمت، مشارکت‌کنندگان قادر به مشاهده سفارشات دیگر نبودند و صندوق‌ها با کارشناسی قیمت را وارد می‌کردند. ارسال سفارش خرید برای سرمایه‌گذاران واجد شرایط فقط توسط ایستگاه‌های معاملاتی (نامک) انجام گرفت و در پایان رقابت، بیشترین قیمتی که سهم «فغدیر» روی آن معامله شد ۲۵۰۰ تومان و کم‌ترین قیمت ۱۷۱۵ تومان بود.


در نهایت پس از اتمام فرآیند کشف قیمت، متوسط قیمت معاملات در سفارش‌گیری نماد «فغدیر» معادل ۱۸۵۷ تومان شد که در روز معاملاتی بعدی قیمت مرجع برای تعیین دامنه نوسان در نظر گرفته می‌شود.


ارکان عرضه


در عرضه اولیه «فغدیر»، شرکت‌های بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان متعهدین عرضه نقش‌آفرینی کردند. شرکت کارگزاری ستاره جنوب نقش مشاور عرضه فغدیر را عهده‌دار بود و متعهد خرید نیز شرکت تامین سرمایه امید بود. ضمن آنکه بازارگردانی سهم «فغدیر» را صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی لاجورد دماوند و صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی امید ایرانیان بر عهده داشتند.


گفتنی است میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران پیش از این روش حراج در کشف قیمت را تلاش برای کشف قیمت مبتنی بر تحلیل و دور از هیجان ناشی از سفارشات دیگر توصیف کرده بود.


درباره «فغدیر»


اسدالله فرشاد مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان نیز پیش از این در زمان معرفی «فغدیر» گفته بود: جانمایی این کارخانه در جوار گندله‌سازی مجتمع چادرملو با ظرفیت ۳.۴ میلیون تن، به دلیل موقعیت ممتاز این گندله‌سازی صورت گرفت و همکاری با چادرملو تا امروز ادامه یافت.


او با اشاره به قرار گرفتن برنامه‌های این شرکت در راستای تبدیل شدن استان یزد به سومین قطب صنعتی-معدنی ایران گفته بود: در همین راستا در سال ۱۳۹۸ با همکاری شرکت صنعتی معدنی چادرملو، ساخت گندله‌سازی بهاباد با قابلیت توسعه به ۵ میلیون تن تولید آغاز شد. پروژه تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم تا پایان تابستان ۱۴۰۲ به تولید برسد.


فرشاد، دیگر برنامه «فغدیر» را مشارکت در اکتشاف سنگ آهن معدن گزستان اعلام و بیان کرده بود: تامین سنگ آهن دغدغه ایران در درازمدت است. «فغدیر» در همین راستا و در جهت تضمین مواد اولیه قدم‌های مختلفی برداشته است.

انتهای خبر

0
0