کارگزاری آبان
1399/08/12
16:14
#گزارش_روزانه_بازار در بازار امروز کاهش قدرت فروشندگان مشهود بود و و از صف‌های فروش سنگین در نمادهای بزرگ در آغاز بازار خبری نبود. در سمت تقاضا هم ...

#گزارش_روزانه_بازار


در بازار امروز کاهش قدرت فروشندگان مشهود بود و و از صف‌های فروش سنگین در نمادهای بزرگ در آغاز بازار خبری نبود. در سمت تقاضا هم میلی برای خرید دیده نمیشد. واضح بود که خریداران هم همه چیز را به بعد از روشن شدن نتیجه انتخابات در روز چهارشنبه یا اوایل هفته آینده موکول کنند. از این رو حجم و ارزش معاملات پایین بود. نمادهای پالایشی امروز هم بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشتند و در معاملات آنها فعلا هیچ نشانه ایی بر تغییر سیکل نزولی دیده نمیشود.


افزایش شانس ترامپ برای پیروزی در برخی ایالت های کلیدی موجب تقویت تقاضا در بازار دلار شده و دلار آزاد که قیمتهای کمتر از ۲۷ هزار تومان را هم دیده بود دیروز به ۲۸ هزار تومان رسید و امروز وارد کانال ۲۹ هزار تومانی شد. دلار نیمایی با اندکی عقب نشینی از سقف قیمتی خود در محدوده ۲۷ هزار تومان امروز ۲۶,۱۰۰ تومان در سامانه نیما درج شد. با حرکت مخالف دلار آزاد و نیمایی دوباره شاهد فاصله بین این دو نرخ هستیم که در صورتی ادامه یافتن میتواند بازار های کالایی را با تقاضای مضاعف مواجه سازد.


نگاهی به وضعیت درآمدی پتروشیمی پارس و شازند در گزارش های اخیر خواهیم داشت. مقایسه نرخ های فروش پارس در گزارش مهر نسبت به متوسط نرخ فروش ۶ ماهه گذشته نشان میدهد در دو محصول اتان و استایرن منومر بترتیب ۵۹ و ۳۷ درصد رشد قیمت داشته ایم. این افزایش قیمت در محصولات فرعی مانند پروپان بوتان و پنتان بسیار بیشتر است و بین ۶۴ تا ۱۱۲ درصد رشد قیمت داشته اند. در گزارش سود و زیان ۶ ماهه منتهی به شهریور حاشیه سود ناخالص رشد قابل توجهی داشته و از ۲۲ درصد در بهار به ۴۰ درصد در فصل تابستان رسیده است. در شاراک که محصولات متنوعی در بخش فروش دارد رشد نرخ های فروش داخلی در مهر ماه در مقایسه با ماه گذشته بین ۱۹ تا ۴۳ درصد بوده است. شارک هنوز گزارش ۶ ماهه منتهی به شهریور را منتشر نکرده است. درآمد شرکت در سه ماه تابستان ۳۹ درصد بالاتر از سه ماه بهار بوده است. حاشیه سود ناخالص شاراک متاثر از اسپرد قیمت نفتا-اتیلن میباشد که در طول تابستان امسال بالاتر از نقطه سربه سر و روند صعودی داشته است. بنابراین رشد حاشیه سود ناخالص در گزارش شش ماهه محتمل است.


در شرکت های سازنده روانکار شرانل با رشد ۱۹۲ درصدی سود عملیاتی در تابستان نسبت به بهار بهترین عملکرد را داشته است. در شبهرن سود عملیاتی تنها ۷۷ درصد رشد داشته که ضعیف ترین عملکرد عملیاتی در بین سایر شرکت های همگروه است اما به مدد سود حاصل از عرضه اولیه بپیوند در تابستان سود خالص ۲۹۰ درصد افزایش داشته است. شسپا و شنفت هم هر کدام بترتیب ۱۲۱ و ۱۳۹ درصد افزایش سود عملیاتی در تابستان داشته اند. حاشیه سود ناخالص در شبهرن اندکی کاهش یافته، در شسپا بدون تغییر بوده و در شرانل از ۱۸ درصد در بهار به ۲۵ درصد در تابستان رسیده است. شبهرن شرانل و شسپا در گزارش مهرماه روانکار داخلی را بترتیب ۵ ، ۱۳ و ۱۸ درصد بالاتر از نرخ میانگین ۶ ماهه فروخته اند. جدیدا افزایش نرخ های بین ۴۰ تا ۵۰درصد برای فروش روغن موتور ابلاغ شده که درصورتی که بر نرخ های های مهر اعمال شود تاثیر باهمیتی بر مبلغ فروش دارد. اما نرخ خرید لوبکات به عنوان اصلی ترین ماده اولیه شرکت های سازنده روانکار از میانگین ۳.۸ میلیون تومان در شش ماهه ابتدای سال به ۶.۱ میلیون تومان در دو ماه اخیر رسیده و به نظر با افزایش نرخ داده شده در این شرکت ها شاهد ثبات در حاشیه سود و افزایش مبلغ سود ناخالص در ادامه سال باشیم.




انتهای خبر

0
0