اقتصاد آنلاین
1400/04/29
12:52
وضعیت بورس تهران در هفته ای نیمه تعطیل

این هفته شاخص کل بورس تهران در سه روز فعالیت خود ۶هزار واحد (۰.۴درصد) رشد کرد. بیشترین و کمترین بازدهی هفته به ترتیب متعلق به نمادهای«سقاین» و «حآسا» و بیشترین بازدهی متعلق به گروه «سیمان، آهک و گچ» بود. همچنین متوسط ارزش معاملات نیز با افت دو درصدی رو به رو شد.

اقتصاد‌آنلاین - سیده زینب رزم گیر؛ در هفته‌ای که گذشت بازار سهام تنها سه روز فعالیت کرد و به علت تعطیلی استان تهران و البرز، بورس تهران نیز از روز سه شنبه به تعطیلات دعوت شد. بدین ترتیب بازار شاهد دو روز سبز و یک روز قرمز بود. در روز شنبه، شاخص کل کار خود را با رشد بیش از پنج هزار واحدی آغاز کرد. اما در روز یکشنبه با هشت هزار واحد افت همراه شد و دوباره در روز دوشنبه سبزپوش شد و هشت هزار واحد رشد کرد. گفتنی است این هفته در بازار سهام خالص فروش افراد حقیقی از خرید آن‌ها بیشتر بود.


وضعیت شاخص‌ها

شاخص کل بورس تهران در مجموع ۶هزار واحد رشد کرد و از ارتفاع یک میلیون و ۳۰۵هزار واحد به یک میلیون و ۳۱۱هزار واحد صعود کرد. همچنین شاخص کل هم وزن با رشد ۰.۳درصدی رو به رو شد. شاخص کل فرابورس نیز دو روز قرمز و یک روز سبز را تجربه کرد و در مجموع ۵۹واحد، معادل ۰.۳درصد رشد کرد.


پربازده‌ترین نمادهای هفته


نمادهای «سقاین» با ۱۵.۵درصد، نماد «سبهان» با ۱۴.۶درصد و نماد «سدور» با ۱۴.۶درصد بیشترین بازدهی را طی این هفته ثبت کردند. در سمت دیگر، «حآسا» با منفی ۱۴.۵درصد، «ثرود» با منفی ۱۳.۵درصد و «بنو» با منفی ۱۳درصد سهامداران خود را نقره داغ کردند.


ارزش معاملات

این هفته ارزش معاملات بازار سهام، روند سه هفته گذشته را حفظ کرد و بین رقم پنج هزار تا حدود هفت هزار میلیارد تومان نوسان کرد. متوسط ارزش معاملات این هفته به حدود ۶هزار و ۲۰۵میلیارد تومان رسید که نسبت به هفته پیش حدود دو درصد کاهش یافته است. همچنین بیشترین ارزش معاملات هفته با ۶هزار و ۷۳۸میلیارد تومان متعلق به روز شنبه، ۲۶تیر ماه و کمترین ارزش معاملات با پنج هزار و ۹۴میلیارد تومان متعلق به روز دوشنبه بود.


وضعیت صنایع مختلف

بیشترین معاملات بورس و فرابورس در هفته‌ای که گذشت به گروه «محصولات شیمیایی» تعلق داشت به طوری که هزار و ۹۶۸میلیارد تومان فقط در این بخش جا به جا شد، گروه «بانک‌ها و موسسات اعتباری» با معاملات هزار و ۵۸۶میلیارد تومانی دوم شد و «خودرو و ساخت قطعات» با هزار و ۴۲۲میلیارد تومان در جایگاه سوم قرار گرفت.


در این هفته نیز تعداد گروه‌هایی که با دل خوش بازار را ترک کردند کم نبودند. گروه «سیمان، آهک و گچ» با ۵.۸درصد، گروه «محصولات چوبی» با ۳.۷درصد و گروه «فرآورده‌های نفتی» با ۳.۶درصد رشد پر بازده‌ترین گروه‌های این هفته بودند. در طرف دیگر کم بازده‌ترین گروه‌ها به ترتیب «خدمات فنی و مهندسی» با منفی ۱۳.۲درصد، «منسوجات» با منفی ۵.۷درصد و «سرمایه‌گذاری‌های استانی» با منفی ۵.۳درصد به ثبت رسیدند.


تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی

این هفته بازار سهام کار خود را با ورود پول آغاز کرد اما در روز یکشنبه خروج پول قابل توجهی رقم خورد. با این حال در روز دوشنبه دوباره ورود پول رقم خورد. در مجموع این هفته خالص فروش حقیقی‌ها حدود ۴۰میلیارد تومان از خریدشان بیشتر بود. گفتنی است این هفته گروه «فرآورده‌های نفتی» با ۲۱۱میلیارد تومان و گروه «سرمایه‌گذاری‌ها» با ۷۵میلیارد تومان و گروه «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» با ۴۷میلیارد تومان طعم ورود پول را چشیدند. در طرف دیگر گروه‌های «بانک‌ها و موسسات اعتباری» با ۱۶۲میلیارد تومان و «فلزات اساسی» با ۱۲۲میلیارد تومان و «سرمایه‌گذاری‌های استانی» با ۵۳میلیارد تومان به ترتیب بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی را ثبت کردند.


بیشترین ورود و خروج پول به کدام نمادها بود؟

گفتنی است بیشترین خروج پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «صباح»، «شبریز» و «شپنا» بود. به طوری که مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری حق تقدم سرمایه‌گذاری صبا تامین ۸۴میلیارد تومان و پالایش نفت تبریز ۷۶میلیارد تومان افزایش یافت. از طرف دیگر بیشترین ورود پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «وبملت»، «وتجارت» و «برکت» بود. به طوری که مالکیت حقیقی در ترکیب سهامداری بانک ملت ۷۳میلیارد تومان و بانک تجارت ۵۸میلیارد تومان افزایش یافت.


انتهای خبر

0
0