سپرده گذاری مرکزی
1399/04/21
00:00
با حضور معاون رییس‌جمهوری؛ سامانه احراز هویت الکترونیکی بازار سرمایه رونمایی شد

سامانه احراز هویت الکترونیکی بازار سرمایه عصر شنبه با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار رونمایی شد.


سامانه احراز هویت الکترونیکی بازار سرمایه عصر شنبه با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار رونمایی شد.


به گزارش روابط عمومی سمات، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در این مراسم گفت: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی توانست در بزرگترین چالش‌ها فایق بیاید و از امواج و از امواج سیل آسا آسیب نبیند و تهدید سهام عدالت را تبدیل به فرصت کند.


حسین فهیمی افزود: توانستیم با نیروی داخلی و شبکه پیمانکاری خودمان بر مشکلات فایق آییم به طوریکه از ابتدای امسال ۴ میلیون کد بورسی صادر شده است.


وی ادامه داد: در حالی که در سال‌های قبل بیشتری کد سهامداری که صادر می‌شد به ۱۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ می‌رسید، این رقم در سال ۹۸ به ۶۰۰ هزار نفر رسید و در سال جاری روزی ۱۰۰ هزار کد معاملاتی جدید صادر می‌شود به گونه‌ای که ظرف سه ماه ۴ میلیون کد معاملاتی جدید در بازار سرمایه صادر شده است.


مدیرعامل سمات افزود: در سال گذشته عملیات تسویه معاملاتی که در این شرکت انجام شد دو برابر بودجه کشور یعنی هزار هزار میلیون تومان بود که امسال تا سه ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال قبل این رقم ۵ برابر شد و ارزش معاملات بورس نسبت به سال قبل ۳.۳ برابر شده است.


فهیمی گفت: واگذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم دولت با حضور شبکه بانکی و شبکه کارگزاری‌های کشور انجام شد و حتی کسانی که کد بورسی نداشتند با کد ملی واحدهای این صندوق را‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خریداری کردند و ما با ترکیبی از سامانه کد ملی ثبت احوال، شماره تلفن همراه به نام فرد و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات بزرگ‌ترین طرح از ابتدای بازار سرمایه تاکنون را‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که عبارت از آزادسازی سهام عدالت بود اجرا کردیم.


مدیرعامل سمات همچنین با اشاره به صدور کد بورسی برای حدود ۵۰ میلیون نفر سهامدار عدالت اظهار داشت: این کار بدون نیاز به مراجعه افراد صورت گرفت و هر کس که شماره حساب فعال به نام خودش داشت، یا شماره موبایل بنام داشت، احراز هویت تلقی شده و برای آنها کد بورسی صادر شد.


به گفته وی، از دهم خرداد ماه که سهام عدالت آزادسازی شد از ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت تا آن زمان ۱۳.۶ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده بودند و کار سفارش گیری برای فروش ۳۰ درصد پرتفوی سهام عدالت، کار با کمک شماره ملی افراد انجام شد به گونه ای که در یک روز ۴۸۰ هزار نفر در بانک ملی اقدام به تقاضا برای فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود کرده بودند و ۳ روز بعد پول به حساب آنها واریز شد.


فهیمی همچنین گفت: این همه مشتری سهام عدالت بر اساس کد ملی و سفارش‌های خرد در قالب ۱۱۰ تقاضا تجمیع می‌شود و پول آن نیز در سطح کد ملی افراد به حسابشان واریز می‌شود. به گونه‌ای که روزی ۱.۸ میلیون نفر سفارش فروش داده اند و فروش سهام ۱.۰۷۶ میلیون نفر انجام شده است. مبلغ فروش سهام این افراد ۲ هزار و ۷۳۵ میلیارد تومان سهام است که حدود ۲ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان به حساب این افراد واریز شده است و فقط ۳ هزار نفر از این تعداد پول نگرفته بودند که آن هم مشکلشان حل می‌شود.


به گفته وی از این به بعد موج دوم سهام عدالت یعنی حضور شرکت‌های سرمایه گذاری استانی در بورس خواهد بود و با توجه به ذایقه مردم مبنی بر سرعت در معاملات باید خدمات هوشمند و سریع به مردم ارایه کنیم.


به گفته وی تعداد رکورد اطلاعات سهامداران عدالت به ۲.۵ میلیارد رکورد می‌رسد، ۳۶ شرکت و نماد در بورس و فرابورس حضور دارند، ۵ نماد به صورت حق تقدم بوده و تعداد سهامداران عدالت ۴۹ میلیون نفر هستند.


مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت که برای وثیقه کردن سهام هر فرد نیازی به کاغذبازی نیست، فقط کد QR تعداد سهام هر فرد به وی داده می‌شود که قابل ارایه به مجموعه‌های مختلف مالی است.

انتهای خبر

0
0