رشد ۷درصدی اقتصاد جهان با واکسن کرونا
🔴 نشریه انگلیسی «اکونومیست» سرمقاله و طرح روی جلد این هفته خود را به واکسن جدید کرونا و امیدی که کشف این واکسن ایجاد کرده اختصاص داده است.
🔴 اکونومیست نوشت: فاصله زمانی بین شناسایی ویروس سرخک در سال ۱۹۵۴ تا صدور مجوز برای واکسن آن ۹ سال طول کشید. جهان به مدت ۲۰ سال انتظار کشید تا زمان بین نخستین آزمایشهای کشف واکسن فلج اطفال و صدور نخستین مجوز برای واکسن آن در آمریکا، سپری شود.
🔴 بنابراین شگفتانگیز است که چگونه دانشمندان جهان توانستهاند ظرف تنها یک سال در آستانه تولید واکسنی علیه ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ قرار گیرند.
🔴 دادههای اولیه به دست آمده از آزمایشهای نهایی آن که در هفته گذشته از سوی شرکتهای داروسازی «فایزر» و «بایو انتک» منتشر شد، نشان میدهد که واکسیناسیون با این واکسن، احتمال ابتلا به عوارض بیماری را تا بیش از ۹۰ درصد کاهش خواهد داد.
🔴 بنابراین مطلوبیت این واکسن در سطح واکسن سرخک و بهتر از واکسن آنفلوآنزاست که کارآیی آن تنها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد بود.
🔴 تعجببرانگیز نبود که اخبار شرکت فایزر در روز نهم نوامبر بر بازارها تاثیر گذاشت. سرمایهگذاران از سهام شرکتهایی که همه از ویروس کرونا منفعت برده بودند، روی برگرداندند و در عوض به شرکتهایی روی آوردند که در پساکرونا عملکرد خوبی خواهند داشت.
🔴 سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه اعلام کرده که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ به مدد این واکسن زودهنگام، به ۷ درصد خواهد رسید، رشدی که ۲ درصد از شرایط بدون واکسن بیشتر خواهد بود.
کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد